Bozüyük’te engelliler günü etkinliği 

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük’te engelliler günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 19:03

Bozüyük’te engelliler günü etkinliği 

Haberin Devamı

BOZÜYÜK,(Bilecik),(DHA)-  BOZÜYÜK Belediyesi ile Engelliler Dayanışma Derneği'nin işbirliğiyle  '3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü' etkinliği düzenlendi.
Bozüyük Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ile başlayıp devamında ise Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.
Etkinliğin açılış konuşmasını Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik yaptı. Başkan Çelik konuşmasında, "bugün kutlama günü değil, bugün engelliler için neler yapıldı? neler yapılacak? eksikler neler? engelsiz yaşam için bunların masaya yatırılma, sorgulanma, ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi için çalışmalar yapma günüdür" dedi.
'ENGELSİZ BİR BOZÜYÜK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da konuşmasında 'Engelsiz bir Bozüyük' için çalıştıklarını söyledi. Bakıcı şunları kaydetti:
"Bizler göreve geldiğimiz günden beri farklı derneklerle birçok aktivite, program yapıyoruz, beraber oturuyoruz, konuşuyoruz. Dernek çatısı altında sohbet etmeye çalışan kardeşlerimiz için  şehir merkezinde olsun, ulaşım kolay olsun, vereceğimiz hizmet daha iyi olsun diye bir program gerçekleştirip binamızı kendilerine tahsis ettik. Ve akabinde makam aracımız olan bir minibüsü engelliler derneğimize şoförü ile birlikte gecesi ile gündüzü ile onların kullanımına verdik.  Bizler her zaman tüm derneklerimizin yanındayız. Ama mutlaka bugün ayrı bir gün olduğu için engellilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu, sevinçleriyle sevindiğimizi, üzüntüleriyle hüzünlendiğimizi, belirtmek istiyorum. Engelleri ortadan kaldırıp imkânlarımızı onlar için seferber ediyoruz."
İlçe Kaymakamı Hasan Yaman ise, "Bu gün düzenlenen programlarda bir kez daha şunu gördük ki engelli çocuklarımıza gerekli ilgi alaka şefkat ve motivasyonu sağladığımızda onlar çok şeyi başarabiliyorlar. Bugün bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen dernek başkanlarımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından programın müzik ve eğlence bölümüne geçilirken engelliler gün boyu gönüllerince eğlendi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'da onlara eşlik ederek birlikte çiftetelli oynadı.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!