Bayburt'ta İHH'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Bayburtta İHHdan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2019 17:18

Bayburt'ta İHH'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü

Haberin Devamı

Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT,(DHA) – BAYBURT’ta İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) il temsilciği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi, kadına uygulanan zulüm ve şiddete tepki gösterdi. 

Bayburt’ta İHH Bayburt il temsilciliğine üye kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, şehir merkezinde yürüyüş düzenledi. Ellerinde ‘mahpus kadınlara özgürlük’ ve ‘özgürlük istiyoruz’ yazılı dövizlerle yürüyen kadınlar, Suriye’de tutuklanarak hapse atılan kadın ve çocuklar için yardım istedi. ‘Kadınlara ve çocuklara dokunmayın’ sloganı atan kadın grup, yürüyüşün arından Türk Dünyası Parkı önünde açıklamalarda bulundu. 

‘SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ’

Bayburt İHH Kadın Kolları Başkanı Zeynep Çakmak, Suriyeli kadınların hukuksuz bir şekilde hapishanelerde tutulduğunu belirterek, Suriyeli kadınların özgürlüğü için mücadele ettiklerini söyledi. Çakmak, “Geçtiğimiz yıl bugün, dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak başlattığımız Vicdan Konvoyu ile 10 binin üzerinde kadın Suriye sınırına gitmiştik. Bu yıl ise dünyanın tüm meydanlarında kadın erkek bir aradayız. Bizler, dünyanın birçok ülkesinden gelen insanlar olarak, hukuksuz tutulan, cinsel saldırıya ve işkenceye maruz kalan Suriyeli kadınların özgürlüğü için sesimizi yükseltiyoruz. Kadınlar olarak isyan ediyoruz. Tecavüzün, savaşlarda kadınlara yönelik işkencenin ve her türlü zulmün silah olarak kullanılmasına isyan ediyoruz. Bu kirli savaşlara isyan ediyoruz. Çocukların çırpınarak ölmesine isyan ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!