Kuşadası'na 'Adalet Ormanı' için ilk fidanlar dikildi

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasına Adalet Ormanı için ilk fidanlar dikildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 13:08

Kuşadası'na 'Adalet Ormanı' için ilk fidanlar dikildi

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki 30 dönümlük alana 'Adalet Ormanı' oluşturulması için ilk fidanlar dikildi.

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı protokol imzaladı. Söke ve Kuşadası kaymakamları ve başsavcılarının katılımıyla, Kuşadası'na 'Adalet Ormanı' oluşturulması için ilk fidanlar dikildi. Kuşadası Çamlık Atatürk yolunun Seki bölgesinde bugün düzenlenen ağaç dikim törenine; Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Çağrı Gir, Söke Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Kurgan, Orman İşletme Şefi Volkan Aydın, denetimli serbestlik yükümlülüğünü yerine getirenler ile öğrenciler katıldı.

Kuşadası Kaymakamı Yücel, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla bu ağaç dikimi gerçekleştirdik. Çocuklarımız için bir eğitim oldu. Diktiğimiz fidanların ülkemiz ve dünyamız için insanlığın barışı dostluğu ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum. Diktiğimiz fidanlar ümitlerimizin gerçekleşmesine vesile olsun" dedi.

Söke Cumhuriyet Başsavcısı Öztürk ise Adalet Ormanı'nda fidan dikiminin Söke Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kuşadası Orman İşletme Şefliğinin ortak çalışması olduğunu hatırlatarak, "Yeşil bir ülke için önemli bir adım hem de çeşitli kurumlar arasında koordineli bir çalışmayı kapsıyor. Bu ormanın vatana millete hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmalar sonrası fidan dikimi ve can suyu verilmesi öğrencilere uygulamalı gösterildi, dikim yapıldı. Tören sonrası çocuklara rüzgar gülü dağıtıldı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!