ÇOCUK KENTİ ANTALYA

Güncelleme Tarihi:

ÇOCUK KENTİ ANTALYA
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2019 11:03

Yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin çocuklara özel çok sayıda projeye imza attıkları Antalya’da, son yıllarda art arda oyun alanları, etkinlik programları ve sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Çocuklara özel bir dizi kültürel aktivitenin düzenlendiği Antalya’da yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin miniklere oyun ve gelişim alanı yaratmak için hayata geçirdikleri çok sayıda proje var. Sömestir tatilinde dinlenmenin yanı sıra çocuklar çeşitli aktivitelerle de eğlencenin tadına varacak. Çocukların ‘yüzü gülsün diye’ kente kazandırılan eğlence alanları, etkinlik programları ve sosyal sorumluluk projelerinden bazıları şöyle:

ÇOCUK KENTİ ANTALYA

Şeker Portakalı

Şeker Portakalı adıyla Antalya’nın ilçelerine giderek mahalleleri ve köyleri gezen etkinlik TIR’ı, çocuklara özel renkli bir gösteri programı sunuyor. Çocukları eğlendirmek, hayal dünyalarını geliştirmek ve yeteneklerini ortaya koymalarına yardımcı olmak için sihirbaz, akrobat, jonglör, palyaço ve kuklacıların birlikte hazırladıkları gösteri, merkezden uzak, programlara katılacak maddi gücü ve zamanı bulunmayan çocukları tiyatroyla buluşturmak için yola çıkıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlik aracının içinde gösterilerin yanında bir oyun parkuru da yer alıyor.

Teneffüs Park

Haberin Devamı

Güzel vakit geçirmelerini sağlamak için kurgulanmış bu oyun parkında çocuklar çimlerin üzerinde, ağaçların arasında gün boyu animasyonlar, çeşitli şaka ve gösterilerle eğleniyor, atölyelerde el becerilerini gerçekleştiriyorlar. Muratpaşa Belediyesi’nin hayata geçirdiği Teneffüs Park’ın içinde macera parkı, tırmanma duvarı, survivor pentatlon, kum okyanusu, masal ağacı, çamur havuzu, kum tepesi gemisi, çuf çuf tren, arkeolojik kazı alanı, labirent parkuru, blok evi, atlı karınca ve buz pisti yer alıyor.

ÇOCUK KENTİ ANTALYA

Masal Park

Masal Park, çocukları hikaye kahramanlarının büyülü dünyasına doğru renkli bir yolculuğa çıkarıyor. Daltonlar, Tom ve Jerry, Casper, Pepe gibi çizgi film kahramanlarının büyük maketlerinin yanı sıra Alaaddin’in Sihirli Lambası, Rapunzel, Kül Kedisi gibi masalların anlatıldığı renkli maketleri gören çocuklar, parkın içinde masaldan masala geziyor. Kepez Belediyesi tarafından yapılan oyun parkında çocuklar bu ünlü kahramanların öykülerine girerek maceraya ortak oluyor.

Mutlu Çocuk Fuarı

Haberin Devamı

Her yıl düzenlenen Antalya Konyaaltı Mutlu Çocuk Fuarı’nda spor oyunları, minyatür futbol, basketbol, masa tenisi, badminton, trambolin, paten eğitimi, scooter, okçuluk, dark, çadır açma-kapama, masallar ülkesi, ebru çalışması, çanak çömlek tasarımı, piyano, gitar, keman ve bateri müzik enstrümanları deneyimi gibi onlarca etkinlik yer alıyor. Konyaaltı Belediyesi, çocuk kreşiyle de hem eğitici hem de eğlendirici bir program sunuyor.

Sarı Melekler

Üniversite öğrencileri, ev hanımları, çalışan kadınlar ve emekli gönüllü annelerden oluşan Sarı Melekler adlı Gönüllü Hasta Destek grubu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin Çocuk Kliniği’nde her gün 10.00-16.00 saatleri arasında gönüllü olarak çalışıyor. Sarı Melekler, hasta çocukların ihtiyaçlarını gidererek, onlara kitap okuyarak ve birlikte çeşitli oyunlar oynayarak mutlu olmalarına ve hastalığı yenmelerine yardımcı olmak için özveriyle çalışıyor. 20 kişiden oluşan grup aynı zamanda çocukların ailelerine hastane içindeki bürokratik işlemlerde yardımcı oluyor.

Engelsiz Kafe

Haberin Devamı

Engelli çocukların sanatsal, sosyal, sportif etkinliklere katılımını arttırma amacıyla açılan Engelsiz Kafe ve Spor Yaşam Alanı’nda, aynı zamanda bu çocukların sosyal hayata adaptasyonu kolaylaştırılıyor. Muratpaşa Belediyesi’nin ağaçların arasında yer alan parkında düzenlenen el sanatları etkinlikleri ile çocukların el becerileri geliştirilirken, atölye çalışmaları da düzenleniyor.

Antalya’da LÖSEV

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), lösemili çocukların tedavi sırasında yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmayı ve projelerle onları mutlu etmeyi amaçlıyor. Türkiye geneliyle birlikte Antalya’da da faaliyet gösteren kurum, Lösemili Çocuklar Okulu’ndan Lösemili Çocuklar Köyü’ne kadar pek çok sosyal projenin içine çocukları dahil edebilmek için çalışıyor. Vakıf, lösemili çocuklar ve ailelerini hastalıkla ilgili bilinçlendirici etkinlikler de düzenliyor.

Haberin Devamı

MİNİKLERE SANAT MERKEZİ
Antalya’da çocuklara özgü bir kültür ve sanat merkezine ihtiyaç olduğunu belirten Antalya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, 6–13 yaş grubu çocukların kültür, sanat ve felsefenin dönüştürücü etkisiyle tanışıp yeteneklerini erken yaşta geliştirmelerinin önemine vurgu yapan bir rapor hazırladı. Konseyin raporunda, çocuk hakları eğitiminden felsefe atölyelerine tiyatro ve dramadan heykel, resim ve karikatüre çok sayıda geliştirici etkinlik öneriliyor.

SANAT DÖNÜŞTÜRÜR
Zengin hayal dünyasına sahip olan çocukların kültür ve sanatla keşif yolculuğuna çıkıp, ritim ve müzikle motive olduklarının anlatıldığı raporda, sanatın dönüştürücü etkisinden şöyle söz edildi: Kimi çocuklar işitsel, biçimsel ve şekilsel öğrenme biçimine sahiptir. Çocukların dünyası çok renkli ve zengindir. Kültür ve sanatla desteklendiği zaman ileride özgüvenli, yaratıcı, içinde yaşadığı şehri tanıyan, hayal dünyası geniş, hedeflerini daha net belirleyebilen, barışçıl bireyler olacaklardır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!