Özhaseki’den yerli üretim vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Özhaseki’den yerli üretim vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2019 11:08

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti’nin Yenimahalle’ye aday gösterdiği Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte OSTİM’li sanayicilerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Özhaseki, Ankara için daha önceden açıkladığı raylı sistemler projesini OSTİM merkezli yerli bir firmanın hayata geçireceğini söyledi. Özhaseki, “Bizim yollarda ve raylı sistemlerde yapacağımız işler neredeyse 20 milyar TL’yi buluyor. Biz bunu Ankara sanayisine kazandırıp, bu parayı burada döndürebiliriz. Bu kadar kabiliyeti olan bir sanayi sitesi varken, dışarıdan gidip birileri bulmak ve onları eşit şekilde yarıştırıp onlara doğru ihaleyi yönlendirmek hiç doğru değil. Belediyede kullanılacak ne varsa; banklardan, çöp sepetine aydınlatmaya kadar, sanayimiz bunları yapabilir. Kendi içerisinde bu ekonomiyi biz çok rahat bir şekilde döndürebiliriz” ifadelerini kullandı.
İnşası süren Eryaman Stadı’nda müteahhit firma ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki sıkıntıyı da çözdüklerini belirten Özhaseki, “10-15 gün sonra maç var, Ankaragücü inşallah bir daha dışarıya gitmeyecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!