Engelli dostlara havuzlu terapi

Güncelleme Tarihi:

Engelli dostlara havuzlu terapi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2019 15:02

Çankaya’da hizmet veren özel bir veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde yürüme sorunu yaşayan hayvanlara terapi yapılıyor.

Haberin Devamı

Merkezde, trafik kazası sonrası felç kalan ve özel yürüteçler sayesinde yürüyen "Cesur" ile omurgasının kırılmasından dolayı arka kasları felç olan "Coni" adlı köpekler, havuz terapisiyle patilerini tekrar kullanarak hayata tutundu. Veteriner Teknikeri Yağmur Denli, "Yürüme sorunu yaşayan hayvanlara yüzme, yani hidroterapi uyguluyoruz. Onun dışında kas sistemlerinde sorun yaşanlar için su altı koşu bandı, manuel terapi, akupunktur tedavisi, masaj ve denge tekniklerimiz var. Felçli olan hayvanların kas gelişimi ve yürümesi için elektroterapi yapıyoruz" dedi.

İSVEÇ TOPU İLE KİLO KONTROLÜ

Denli, merkezin maskotu golden cinsi 52 kilogramlık "Paşa" isimli köpek gibi obezite şikayeti bulunan hayvanlara da koşu bandı yardımıyla yürüme egzersizi terapisi uyguladıklarını kaydetti. Bel fıtığı probleminin hayvanlarda da görüldüğüne dikkat çeken Denli, "Bunun tedavisi için hidroterapi uyguluyoruz. Ayrıca insanlarda kullandığımız plates topları gibi olan İsveç topu üzerinde hastalara egzersizler yaptırarak kilo kontrollerini sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Hayvanı sahiplenmeden önce bilinçlenmenin önemine işaret eden Denli, engelli hayvanlara şans verilmesini istedi. Denli, "Engelleri kaldırmak için onlara asıl engelleri bizler koymayalım. Hemen pes etmemek lazım. Empati yapalım. Yürüyemeseydiniz, bir adım atma şansınız olsaydı ve elinizden alınsaydı ne hissederdiniz? Hayvanların atacağı bir adım olmak bence dünyanın en güzel duygusu" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!