Susamdan Gelen Şifa Kaynağı: Tahin
Tahin, özellikle kahvaltı sofralarında pekmez ile beraber tüketilen harika bir besindir. Susam tohumlarından elde edilen bir macun olan tahin, sadece kahvaltıda değil pek çok yemekte de kullanılabiliyor.
Asya ve Akdeniz mutfağında kendine önemli bir yer bulan bu besin, humusa kattığı lezzet ile biliniyor. Öte yandan tahinin sağlığa da inanılmaz katkıları bulunuyor. Gelin o faydalara göz atalım.
Tahinin sağlığa faydaları için okumaya devam edin!
Kaynak Fotoğraf: Alamy, Ingimage
Tahinin sağlığa faydaları için okumaya devam edin!
Kaynak Fotoğraf: Alamy, Ingimage
Yüksek antioksidan kaynağı
Tahin, yüksek antioksidanlar içeren besinler listesinde başlarda yer alıyor. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikal hasarını önlüyor. Bu özelliği ile kalp hastalığı, bazı kanser türleri ve tip 2 diyabet gibi hastalıkların riskini azaltıyor.
Anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel bir besindir
Tahin, yüksek oranda antienflamatuar bileşikler içeriyor. Bu özelliği ile tahin, akciğer hastalığı, yaralanma ve iltihap ağrılarını hafifletiyor. Aynı zamanda tahin, güçlü antioksidan içeriği ile anti-bakteriyel özelliğe de sahiptir. Bu besin, bazı Orta Doğu ve Orta Avrupa ülkelerinde yaraları tedavi etmek için kullanılıyor.
Karaciğerleri koruyor
Tahin, karaciğerleri hasarlardan koruyor. Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Bu besin tıpkı karaciğerler gibi böbreklerin de korunmasına fayda sağlıyor. Tip 2 diyabeti bulunan bir grup insan ile yapılan çalışmada, grubun bir kısmı 90 gün boyunca düzenli miktarda tahin tüketti. 90 günün sonunda tahin tüketenler diğer grup ile karşılaştırıldığında, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında iyileşmeler olduğu tespit edildi.