• Hürriyet Twitter
R

Havalar soğuyor!
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapabiliriz?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Mikrop teorisini keşfeden ünlü kimyager ve mikrobiyolojist Louis Pasteur, “Mikrop hiçbir şeydir, savunma ise her şey” cümlesi ile bağışıklık sistemimizin mikroplara karşı mücadelede ne kadar önemli olduğunu göz önüne sermiştir. Peki, mevsimin değiştiği ve havaların soğumaya başladığı şu günlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için biz neler yapabiliriz? Bağışıklık sistemini yıl boyunca desteklemek neden çok önemli? Son dönemde bağışıklık denildiğinde akla ilk gelen bitki olan Kara Mürver’in bağışıklığa etkisi nedir? Tüm bu soruların yanıtını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...

Bağışıklık sistemi nedir?

Bağışıklık sistemi canlıyı dışarıdan gelen her türlü yabancı madde ve biyolojik etkene karşı koruyan, özelleşmiş hücre ve dokulardan oluşan mükemmel bir sistemdir. Bu kadar önemli görevleri olan bir sistemin elbette çok dirençli olması gerekmektedir.

Vücut direnci nasıl düşer?

Stres, düzensiz uyku, dengesiz beslenme gibi günlük hayatta sıklıkla karşılaşabileceğimiz durumlarda ve mevsim geçişleri gibi dönemlerde bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir ve buna bağlı olarak vücut direnci düşer. Kendinizi yorgun ve bitkin hissedebilirsiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için yıl boyunca vitamin,mineral ve bağışıklık sistemini destekleyici besin takviyesi alımına dikkat etmelisiniz.

Toplu taşıma, okul ve kapalı alanlara dikkat!

Mevsim geçişlerinde, havaların soğumasıyla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen süre artar. Başta toplu taşıma araçları olmak üzere, okul, ofis, avm ve benzeri yerler, özellikle solunum yoluyla bulaşabilen hastalıklar açısından risk oluşturur. İşte bu nedenle küçükten büyüğe ailedeki her bireyin bağışıklık sistemini desteklemesi ve gerekli takviyeleri alması çok önemlidir.

Bağışıklık sistemi yıl boyunca desteklenmeli!

Bütün hastalık durumlarında, hastalık bir kere ortaya çıktıktan sonra tedavisi çok daha zor ve maliyetlidir. Bu nedenle hastalık oluşmadan önce alınacak önlemler her bakımdan hayat kurtarıcıdır. Bu nedenle konu bağışıklık sistemini korumak ve güçlendirmek olduğunda tek bir mevsimi değil tüm yılı düşünmeli ve bağışıklık sistemimizi yıl boyunca desteklemeliyiz.

Kara Mürver nedir?

Black Elderberry ya da bilinen adıyla Kara Mürver, yaygın olarak Kuzey yarımkürede bulunan, meyve veren ve yaprağını döken bir çalı cinsidir ve en az 30 farklı çeşide sahiptir. Yüksek antioksidan arayanlar için Kara Mürver ideal bir besindir. Viral solunum enfeksiyonlarına karşı oldukça faydalıdır.

Kara Mürverin Bağışıklık sistemine etkisi...

Almanya, Karlsruhe, Bundesforschungsanstalt Research Center for Food’da, bilim adamlarının Black Elderberry üzerinde yaptığı çalışmalarda, Black Elderberry'deki antosiyaninlerin, sitokinleri baskılayarak bağışıklık sistemini desteklediği görülmüştür. Bu eşsiz patentli antivirin proteini, bağışıklık karşılığını düzenlemeye yardımcı olarak vücudun hastalıklara karşı kendini savunmasına neden olur ve sistem içinde haberciler gibi çalışır.

Sambucol nedir?

Sambucol®, dünyaca ünlü virolog Madeline Mumcuoğlu tarafından keşfedilen bitkisel içerikli takviye edici gıdadır. Ürün ticari hale gelmeden önce 20 yıllık bir ar-ge sürecinden geçmiştir.

Sambucol®, Avusturya'da yetiştirilen sadece ve sadece Sambucol®’ ün kullanımına patentli Hasberg kültürü ile elde edilen Avrupa Kara Mürverinin küçük, sulu ve taneli olgun meyvelerinden standardize edilerek elde edilen, bir preparattır.
Patentli Antivirin içeren bir bitkisel gıda takviyesidir.
Formülasyonu patentlidir.
Sambucol®;kara müver, C vitamini ve çinko içeren takviye edici gıdadır.*

C Vitamini ve Çinko bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.**

*2 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 28635 sayılı Takviye Edici Gıdaların İthalatı, Üretimi, İşlenmesi ve Piyasaya Arzına İlişkin Yönetmelik gereğince Sambucol ilaç değildir, takviye edici gıdadır.
**26 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 29960 sayılı Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği gereğince.

Sambucol dünyada 40'dan fazla ülkede eczane raflarındadır.
Sambucol'u Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden de takip edebilirsiniz!

Detaylı bilgi için burayı tıklayınız!