• Hürriyet Twitter
R

Gün içinde kendinizi sürekli güncellemenizi sağlayacak 5 öneri

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Gündelik yaşam sorumlulukları, faturalar, sunumlar, cevaplanmayı bekleyen elektronik postalar ve daha biri bitmeden diğeri başlayan toplantı trafiği… Çok tanıdık geldi değil mi? Çünkü birçoğumuzun günleri artık böyle geçiyor. Bu yoğunluk içinde ise genellikle bize en yakın olanı daha çok ihmal ediyoruz: Yani kendimizi. Peki, tüm bu sorumlulukları yerine getirirken kendimize zaman ayırmak mümkün mü? Elbette mümkün. İşte, detaylar…

Molalarınızı sosyalleşerek geçirin

Molalarınızı sessiz bir ortamda kahve içerek geçirmeyi isteyebilirsiniz ama bizim size önerimiz bu kısıtlı zamanı iş arkadaşlarınızı yakından tanımaya ayırmak yönünde olacaktır. Böylelikle 10 dakika bile olsa arkadaşlarınızla iş haricinde bir şeyler konuşmanız hem size hem de onlara iyi gelebilir. Üstelik yapılan paylaşımlar sayesinde hayata dair yeni bilgiler ve deneyimler edinebilirsiniz.

Ufak egzersizlerle kendinizi rahatlatın

Uzun süre hareketsiz kalmanın vücudumuza etkileri artık kanıtlanmış bir gerçek. Gün içinde ne kadar yoğun olursanız olun, 10 dakikanızı kendinize ayırarak vücudunuzu esnetecek hareketler yapmanızı ya da gideceğiniz lokasyona ulaşırken yolun bir kısmında yürümenizi öneririz. Böylelikle hem vücudunuzun dinç kalmasını sağlayabilir hem de stresinizi azaltabilirsiniz.

Bulunduğunuz ortamdan anlık uzaklaşın

Çok yoğun olabilirsiniz ve bedenen bulunduğunuz ortamdan bir an bile ayrılmanız zor olabilir. Böyle durumlarda bulunduğunuz ortamdan zihninizi bir an bile uzaklaştıramanız size iyi gelebilir. Bunun içinse en iyi çözüm ya sevdiğiniz birini aramak ya da sosyal medyadan komik bir video izlemek olabilir. Bu sayede yükselen enerjiniz sizi de şaşırtacak eminiz.

Yeni müzikler keşfedin

Çalışırken müzik dinleyebileceğiniz bir işiniz varsa bu fırsatı mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle daha az stresli bir ortamda keyifle çalışabilirsiniz. Fakat tamamen dikkatinizi toplamanızı gereken bir iş yapıyorsanız, en azından yorulduğunuz zamanlarda kendinizi müzikle ödüllendirebilirsiniz. Bu anlarda özellikle farklı müzikler keşfetmeniz modunuzu oldukça yükseltebilir.

Gündemi takip edin

Bazen 5 dakikada çözebileceğiniz bir iş için saatlerinizi harcamanız gerekebilir. Muhtemelen zihniniz yorulduğu için bu kadar zaman harcadığınızdan emin olabilirsiniz. Bu tip durumlarda kendinize 5-10 dakika izin verin ve internette gezinin, eğlenceli içerikler okuyun. Böylelikle zihniniz rahatlarken gündemden de haberdar olabilirsiniz.

Gündelik yaşam koşuşturmacası içinde yüzünüzde ufak bir tebessüm oluşturmanız için hazırladığımız Halkbank Kültür ve Yaşam platformuyla hem gündemin nabzını tutun hem de ülkemizin önemli değerlerini keşfedin!

Detaylı bilgi için tıklayınız