• Hürriyet Twitter
R

Deprem riskine karşı konut seçimi nasıl yapılmalı? 3 adımda keşfedin!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

İstanbul’da yaşamak deprem gerçeğiyle daha fazla yüzleşmeyi zorunlu kılıyor. Son dönemde yaşanan depremler ve ileride olabilecek büyük depremlere karşı uzmanlar, gerekli tedbirlerin önceden alınması konusunda sık sık uyarıda bulunuyor. Deprem deyince akla ilk gelen konuların başında konut güvenliği geliyor. Herkesin aklında aynı soru var: Yaşadığım konut depreme karşı ne kadar güvenli? Deprem riskine karşı konut seçimi yaparken önceliklerim neler olmalı? Sizin için bu önemli konuyu üç ana başlıkta masaya yatırdık. İşte detaylar...

Lokasyon seçerken depremi de hesaba katın!

İstanbul’da hem şehrin kalbinde olmak hem de doğayla iç içe kalabilmek herkesin hayali... Şimdi bu iki hayalinizin yanında bir de deprem gerçeğini eklemeniz gerekiyor! Seçtiğiniz lokasyon İstanbul deprem risk haritasında güvenli bir bölgede mi yer alıyor? O lokasyonun bulunduğu bölgenin jeofizik özellikleri nedir? Daha önce yaşanan depremlerden ne derecede etkilenmiş? Depreme karşı daha az riskli bir bölgede yaşamak, kendinizi daha güvende hissetmenize ve deprem kaygınızın azalmasına katkıda bulunacaktır.

Yatay mimari şehre nefes aldırıyor!

İstanbul’da devam eden kentsel dönüşüm sürecinde binalar, şehre kazandırılan yeni projeler ve yaşam alanları, deprem gerçeğine karşı çok daha titiz ve bilinçli bir şekilde inşa ediliyor. Bu aşamada yatay mimarinin önemi ve değeri çok daha ön plana çıkmış durumda. Devlet kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına ve konunun tüm uzmanlarına kadar herkes yatırımcıları yatay mimariye teşvik ediyor. Yatay mimari ile yapılan yaşam alanlarının, çevreye ve doğal yapıya daha uyumlu olmasının yanı sıra, deprem riskine karşı da içinde ikamet edenlere güven veriyor.

Yaşadığınız konut depreme karşı dayanıklı mı?

Bir konut yatırımı yaparken, yatırım yapacağınız binanın sağlamlığı, deprem yönetmenliğine uygunluğu ve tüm resmi denetimlerden geçmiş olması büyük önem taşıyor. Projenin inşa edildiği zeminin dayanıklılığından beton ve kolon sistemlerine; kullanılan malzemenin kalitesinden su yalıtım sistemlerine kadar inşaat sürecine dair her şeyin çok iyi planlanmış ve deprem riskine karşı gerekli önlemlerin alınmış olması gerekiyor. Her türlü denetimden geçmiş, sağlam bir binada oturduğunu bilme hissi de yine deprem kaygınızı azaltacak önemli bir kriter.

DOĞAL YAŞAMIN ADRESİ ESTONŞEHİR KORU BAHÇEŞEHİR’DE AZ KATLI HAYATIN AVANTAJLARINI YAŞAYIN!

Türkiye'nin dev şirketlerinden Polat Yol iştiraki olan Eston İnşaat, yeni bilgi teknolojilerini, yapı tekniklerini kullanma becerisi ile birleştirerek güvenli, yüksek kalitede yapılar inşa etmeye ve insan ve doğa odaklı, şehre nefes aldıran projeler üretmeye devam ediyor. 

Detaylı bilgi için burayı tıklayınız!