Savaştan kaçan Suriyelileri taşıyan otomobil Batman çayına uçtu:5 ölü

Güncelleme Tarihi:

Savaştan kaçan Suriyelileri taşıyan otomobil Batman çayına uçtu:5 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2013 19:15

SURİYE'deki iç savaştan kaçıp Batman'a yerleşen Suriye'nin Halep kentinden olan beş kişinin bulunduğu özel otomobil, uçtuğu Batman çayında beş gün aradan sonra bulundu.

Haberin Devamı

Bir sürücünün fark etmesiyle 5 gün sonra çaydan çıkarılan otomobildeki 5 Suriyeli için yakınları göz yaşı döktü.

DEREYE UÇAN OTOMOBİL 5 GÜN SONRA FARK EDİLDİ

Suriye'nin Halep kentinden olan ve iç savaştan kaçarak Batman'ın Kültür mahallesine yerleşen Osman aile fertleri Ahmet Osman'ın kullandığı 814993 Suriye plakalı otomobille 5 gün önce bölge illerini gezmeye çıktı. Otomobil 5 gün önce Batman'a dönerken Şerbetli köyü yakınlarında bir eşeğe çarptıktan sonra bariyerleri yararak Batman çayına uçtu. Gece geç saatlerde meydana gelen ve kimsenin fark edemediği aracı, bu sabah saatlerinde Batman çayı kenarında fark eden bir sürücünün durumu Jandarma'ya bildirmesi üzerine korkunç kaza ortaya çıktı. Belediye itfaiye ekipleri ve kurtarıcıların yaklaşık beş saat süreyle güçlükle çıkardığı özel otodaki yaşları 35 ile 45 arasında değişen sürücü Ahmet Osman ile Caziya, Yusra, Hayat ve Meryem Osman'ın cesetleri çıkarıldı.

Haberin Devamı

YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Yaklaşık beş gündür kendilerinden haber alamadıkları yakınlarının içinde bulunduğu aracı Batman çayından çıkarken gören Suriyeli bazı mülteciler, sinir krizleri geçirdi. Bölgede yakınlarını ziyarete giden beş kişiden bayram arifesinden beri haber alamadıklarını söyleyen Suriyeli aileler, gözyaşlarını tutamadı. Olay yerine gelen nöbetçi Savcı, cesetlerin otopsini Bıçakçı karakolu bahçesinde yaptırılmasını istedi. Olay yerine gelen BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, acıların büyük olduğunu belirterek, çevredekilerin görevlilere yardımcı olmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!