Jandarma'dan İstanbul'da bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 10:22

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na verilen S-70 Skorsky helikopter ilk defa denetime çıktı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, helikopterle yaptığı ilk denetiminde Eyüp Kemerburgaz yolu üzerindeki trafik uygulamalarını havadan görüntüledi.

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet, asayiş, uyuşturucu kaçakçılığı, teröristle mücadele ve trafik güvenliği için bünyesindeki bir S-70 Skorsky helikopteri İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na verdi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ise ilk denetim uçuşunu basın mensupları ile gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri Eyüp Kemerburgaz yolu üzerindeki trafik uygulamalarını havadan görüntüledi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada “Helikopter Jandarma sorumluluğu bölgesinde karayolları üzerinde zorunlu haller dışında park etmek, şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmemek, hatalı sollama yapma şeklindeki kural ihlallerinin önlenmesi maksadıyla havadan trafik denetimi yaparak sürücüler üzerinde denetim algısını oluşturmayı hedefliyor. Havadan yapılacak trafik kontrolleri ile trafik canavarına savaş açılmıştır. Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında 2018 yılında yapılan denetimlerde bir önceki yıla göre kontrol edilen araç sayısında yüzde 43, ceza yazılan araç sayısında yüzde 42, ceza miktarında ise yüzde 50 oranında artış sağlanmıştır. 2018 yılında yapılan denetimler neticesinde bir önceki yıla göre ölüm olaylarında yüzde 50 azalma sağlanmıştır. 2019 yılının ilk iki ayı, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında ise alınan tedbirler neticesinde meydana gelen kaza sayısında yüzde 10’luk bir azalış sağlanmıştır” denildi.

Haberin Devamı

 İBB İLE ORTAK YAZILIM

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile hafriyat kamyonlarının takibi amacıyla ortak bir yazılım geliştirdiklerini belirterek “İstanbul genelindeki hafriyat kamyonlarının denetimi için bir yazılım programı geliştirerek her bir trafik timine yazılımın yüklenmiş olduğu tablet bilgisayarlar sayesinde hafriyat kamyonuna ait bilgiler, güzergah bilgileri, daha önce takip ettiği güzergahların geriye dönük iz kayıtları görülebilmekte, yasaklanmış bölgelere yapılan döküm sırasında ise anında damper alarmı alınmaktadır. Hafriyat kamyonlarına yönelik 2018 yılında yapılan denetimlerde bir önceki yıla göre denetlenen kamyon sayısında yüzde 76 artış, ceza yazılan araç sayısında yüzde 25, ceza miktarında ise yüzde 18 oranında artış sağlanmıştır. Bu yazılım sayesinde hafriyat kamyonlarının büyük ölçüde kaçak döküm yapmalarının önüne geçilmiştir” denildi. S-70 Skorsky, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na verilen ilk helikopter olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Jandarmadan İstanbulda bir ilk

Jandarmadan İstanbulda bir ilk

Jandarmadan İstanbulda bir ilk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!