Tunceli-Erzincan yolunda hareketli dakikalar! 7 terörist öldürüldü...

Güncelleme Tarihi:

Tunceli-Erzincan yolunda hareketli dakikalar 7 terörist öldürüldü...
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 09:20

Tunceli-Erzincan karayolu, bölgede yürütülen terör operasyonunda çıkan çatışmadan dolayı bir süre trafiğe kapatıldı. Çıkan çatışma sonucu 7 teröristin öldüğü bildirildi. Öldürülen 7 teröristten birinin sözde Nazımiye gücü sorumlusu Mahir kod adlı Cihan Kıt olduğu ve aranan teröristler listesinde 600 bin TL ödüllü turuncu kategoride yer aldığı tespit edildi. Teröristin boynunda haç işaretinin çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda öldürülen terörist sayısı 7 oldu. Öte yandan sabah saatlerinde kapanan Tunceli-Pülümür- Erzincan karayolu da ulaşıma açıldı.

TURUNCU LİSTEDEYDİ

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "27.03.2018 Tarihinde Pülümür Kırsalında İl Jandarma Komutanlığımızın yapmış olduğu operasyonda, boynunda haç işareti olan Tunceli-Ovacık 1988 doğumlu, Turuncu listede kaydı olan Sözde Nazımiye Gücü Sorumlusu Mahir Kod-Cihan Kıt adlı PKK’lı Teröristle birlikte toplam 7 terörist çıkan çatışmada silahları ve mühimmatları ile birlikte (2 adet M16 piyade tüfeği, 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 (bir) RPG 7 Roketatar, 1 (bir) sırt telsizi ve çok miktarda yaşamsal malzeme)  ölü olarak ele geçirilmiştir." denildi.

Haberin Devamı

Valilik, terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü aktardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!