19 yaşındaki Hayriye'nin acı kaderi

Güncelleme Tarihi:

19 yaşındaki Hayriyenin acı kaderi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 09:33

Gümüşhane'de, 150 metrelik yamaca yuvarlanan otomobilde bulunan 19 yaşındaki Hayriye Yalın ölürken, kazada 4 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Ertuğrul Orak (25) yönetimindeki 61 VY 285 plakalı otomobil, saat 23.50 sıralarında Grup köy yolundan Süleymaniye Mahallesine dönerken sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yolun altındaki dik yamaca yuvarlandı. Kazada, yamaçtan taklalar atarak yuvarlanan ve yoldan yaklaşık 150 metre aşağıda durabilen otomobilde bulunan 5 kişinin tamamı araçtan fırlarken, kaza yerine ilk olarak bölgeye yakın yerde bulunan vatandaşlar ulaştı.

Kazayı görür görmez 112 acil servise bilgi veren vatandaşlar bu sırada yol kenarına çıkan yaralıyla konuşarak aracı buldu. Kısa süre olay yerine gelen ambulanslar, vatandaşlar tarafından bulunan 2 yaralıyı Gümüşhane Devlet Hastanesine götürürken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekipler ise halat yardımıyla uçuruma yuvarlanan diğer yaralılar için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Zor şartlar altında yapılan tespitin ardından yaralılar sedye yardımıyla vatandaşların da desteğiyle yolda bekleyen ambulanslara yetiştirildi. Kazada yaralanan sürücü Orak ile araçta bulunan Emre Uzunosmanoğlu (28), Ceylin Şeyma Boz (22) ve Tuğçe Kahraman (21) da Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Orak, daha sonra Trabzon Kanuni Araştırma Hastanesine sevk edildi. 

Kazada, Hayriye Yalın (19) adlı genç kızın olay yerinde öldüğü tespit edildi. Yalın'ın cesedi Cumhuriyet Savcısının bölgeye gelerek inceleme yapmasının ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarılarak Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kaza haberini alan yaralı yakınları ve arkadaşları Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne akın etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!