21 Ocak'ta Kar Tatili Olan İller Hangileri?

Güncelleme Tarihi:

21 Ocakta Kar Tatili Olan İller Hangileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 23:31

Yurdun bazı kesimlerinde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime 21 Ocak Perşembe günü ara verildi. Balıkesir'in 6 ilçesinde, İzmir'in 2 ilçesinde ve Manisa'nın da 1 ilçesinde okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

Yurdumuzu etkisi altına alan kar yağışı halen bazı illerde devam ediyor. İstanbul ve Ankara'da 1 gün mola veren kar yağışı Ankara'ya yarın, İstanbul'a ise 22 Ocak Cuma günü geri gelecek. Peki; 21 Ocak Perşembe günü kar tatili olan il ve ilçeler hangileri? İşte detaylar..

İZMİR'İN KINIK VE BERGAMA İLÇELERİNDE KAR TATİLİ

İzmir'in Kınık ve Bergama ilçelerinde bugün öğleden sonra saat 14:00'da etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, okullar 21 Ocak Perşembe günü tatil edildi. Açıklamalara göre Kınık'ta kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu söyleniyor. Bergama ve Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, ilk ve orta dereceli okulların 21 Ocak Perşembe günü 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR'DE KAR TATİLİ

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek mağduriyetlere meydan vermemek için il genelindeki anaokulları, ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde eğitime 21 Ocak Perşembe günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Söz konusu açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı açıklandı.

MANİSA'NIN DEMİRCİ İLÇESİNDE KAR TATİLİ

Demirci Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada; ilçede etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 21 Ocak Perşembe günü tatil edildiği belirtildi. 

BALIKESİR'İN 6 İLÇESİNDE KAR TATİLİ

Balıkesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Karesi, Altıeylül, Balya, Dursunbey ve Savaştepe ilçelerindeki tüm okullar ile Gömeç ilçesine Hacıoğlu, Kumgedik, Kuyualan, Keremköy, Kubaşlar, Dursunlu, Ulubeyler ve Hacıhüseyin mahallelerinden gelen taşımalı öğrenciler için de 21 Ocak Perşembe günü okulların tatil edildiği belirtildi.

ANKARA'DA KAR TATİLİ

Yoğun kar yağışının yaşandığı Ankara'da okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada; “İlimiz genelinde görülen kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanması muhtemel olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 21.01.2016 Perşembe günü Milli Eğitime bağlı ilk, orta ve liseler ile bağlı kurumlarda eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personeller de aynı tarihte idari izinli sayılacaklardır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!