İzmir'de ortaokul öğrencilerinden kardeş okula kitap bağışı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde ortaokul öğrencilerinden kardeş okula kitap bağışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2024 10:57

İzmir'de ortaokul öğrencilerinden kardeş okula kitap bağışı

Haberin Devamı

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Karşıyaka ilçesindeki ortaokul öğrencileri, Urla'daki kardeş okulları Bademler İlk ve Ortaokulu'nda açılacak kütüphane için kitap bağışı yaptı. Daha önce okudukları kitapları getiren öğrenciler, hazırladıkları kolileri arkadaşları için yazdıkları notlarla gönderdi.

Karşıyaka Eren Şahin Eronat Ortaokulu öğrencileri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'İyilik Gönüllüleri' projesi kapsamında kardeş okulları Bademler köyündeki ilk ve ortaokulunun yeni açılacak kütüphanesine 25 koli kitap gönderdi. Türkçe öğretmeni Mevlüt Yaman'ın öncülüğünde tozlu raflarda bekleyen kitaplarını okulda bir araya getiren 7'nci sınıf öğrencileri, kardeş okuldaki öğrenciler için hazırladıkları notları da kitapların arasına koyarak kolileri hazırladı.

Haberin Devamı

'KİTAPLARIMIZ EVLERDEKİ RAFLARDA TOZLU ŞEKİLDE KALMASIN'

Eren Şahin Eronat Ortaokulu öğrencilerinin 'İyilik Gönüllüleri' projesine ciddi bir katılım sağladığını söyleyen Türkçe Öğretmeni Mevlüt Yaman, "Öğrencilerimiz, 'Kitaplarımız evlerdeki raflarda tozlu şekilde kalmasın, başka arkadaşlarımız faydalansın' dedi. Epey kitap toplandı. 4 yıl önce Osmaniye'deki bir okulumuz için böyle bir kampanya yapmıştık. Yaklaşık 35 koli kitap topladık. Kolileri taşımak için bahçemize kamyon gelmişti. 1 ay önce de İyilik Gönüllüleri kampanyası kapsamında hem kıyafet hem kitap hem de gıda yardımında bulunmaya başladık. Urla'daki okul kütüphanesine katkıda bulunmak, bizi çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

'OKULLAR ARASINDA BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURUYORUZ'

Kadınları ve Çocukları Koruma ve Yaşatma (KAÇOK) Derneği'nin Başkanı Aslı Mercan Sarı da kütüphanesi olan okullara da birçok defa kitap desteğinde bulunduklarını ifade etti. Sarı, "Bu desteği yaparken bazen doğu ile batıyı birleştiriyoruz bazen de dezavantajlı bölgelerdeki okullarla daha iyi muhitteki okulları kardeş okul yapıyor, aralarında bir gönül köprüsü kuruyoruz. Buradaki öğrencilerimiz kitaplar toplamışlar, içine de notlar yazmışlar. Tam bir gönül birliği olmuş. Bunları kolilediler. 31 Mayıs Cuma günü açılacak olan o kütüphaneye gönderimini sağlıyoruz. Çocukların yüzündeki o mutluluk bizi de mutlu ediyor" dedi. Bademler İlk ve Ortaokulu'na sıfırdan bir kütüphane kurduklarını anlatan Sarı şöyle devam etti: "İhtiyaç sahibi bazı okullara sıfırdan kütüphane oluşturuyoruz. Mevcut kütüphanesi olanlara da kitap desteğinde bulunuyoruz. Fakat buradan bugün gidecek olan kitaplar, tabandan tavana sıfırdan yaptırdığımız, boya, badana ve bütün mobilyalarını da yaptırdığımız bir okulumuza gidecek. Yaklaşık 25 koli kitap hazırlamış olacağız."

Haberin Devamı

Öğrencilerden Sahra Başak (13), İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı İyilik Gönüllüleri projesini duyduklarında çok heyecanlanıp sevindiklerini belirterek "Evimizden, kütüphanemizden getirdiğimiz ve gerçekten beğenerek okuduğumuz kitapları başkalarının da okuyup beğenmesi hoşumuza gider" dedi.

Asya Öztürk (13) ise "Ben buradaki çoğu kitabı severek okudum ve arkadaşlarımın da aynı şekilde okumasını istiyorum. İçlerine notlar yazdık. Benim okuduğum kitapları başkalarıyla paylaşmak istedim. Bir arkadaşımız kitabın içerisine 'Güzel günlerde okuman dileğiyle, kitap ruhun gıdasıdır, iyi okumalar' notunu yazmış" dedi.

Duru Çınar (13) da "Hepimizin severek okuduğu kitapları vermek istedik. Biz bunları çok sevdik, mutlu hissettik, onlar da mutlu olsun. Hepsinin içine birer not yazdık ki yüzlerinde ufak bir gülümseme olsun. Her akşam kitap okurum. Genelde romanları severim. Çünkü romanlar düşünce biçimimizi değiştirir" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!