Morgdan define kilo krizi

Güncelleme Tarihi:

Morgdan define kilo krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2024 12:23

Almanya’da geçen hafta yaşamını yitiren 1983 doğumlu 250 kilo ağırlığındaki bir Türk vatandaşının cenazesi, aşırı kilolu olması nedeniyle hastane morguna kabul edilmedi.

Haberin Devamı

KÖLN’deki cenaze nakil firması yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ölen Türk gencinin cenazesi, birkaç gün sürecek olan uçak nakil ve diğer işlemlerinin yapılması için hastane morguna konulmak istendi. Ancak morgun standart ebatlarına uymayan cenazenin kabul edilmemesi üzerine hastane yönetimi, ailenin cenazesini hastaneden almasını istedi. Zor durumda kalan aileye cenaze fonu yardım etti ve cenaze özel bir morga yerleştirildi.

BU KEZ DE UÇAĞA SIĞMADI
Morg problemini çözen cenaze nakil firması yetkilileri bu kez de benzer sıkıntıyı uçak şirketinde yaşadı. Cenazelerin taşındığı uçakların kargo bölümü tabut standardını aştığı gerekçesiyle cenazeyi kabul etmedi. 3 XL boyutlu tabut özel kargo uçağıyla Türkiye’ye gönderildi. Cenaze fonundaki sözleşmeye göre, şirketler 180 kiloya kadar cenazeleri götürmekle mükellef.

Haberin Devamı

Cenaze firması yetkilisi, cenazenin bir sürü merhaleden geçtiğini, yıkama, kefenleme, tabuta yerleştirme, musallaya taşıma, tekrar araca, araçtan uçağa, uçaktan tekrar mezara gibi defin işlemleri olduğunu, bazen çok kilolu cenazelerde bu tür sorunlarla karşılaştıklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!