Depremde yok olan anıları, yakma resimle canlandırdılar

Güncelleme Tarihi:

Depremde yok olan anıları, yakma resimle canlandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2024 12:33

Depremde yok olan anıları, yakma resimle canlandırdılar

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra bir süre Mersin’de misafir olan Antakyalı sanatçılar Naim Gülbol ve Zeynep Gülbol, yakma resim sergisiyle anıları yeniden canlandırdı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde 6 Şubat depremlerinden sonra bir süre Mersin’de misafir olan Antakyalı sanatçılar Naim Gülbol ve Zeynep Gülbol, tarafından Yakma Resim Sergisi açıldı. Sanatçılar, depremde yok olan anıları resimlerle canlandırdı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın açılışına katıldığı sergi, sanatseverlerin de beğenisini topladı. Sergi açılışında konuşan Zeynep Gülbol, Antakya’daki Sanat Atölyeleri de dahil olmak üzere bir çok şeylerini kaybettiklerini ancak hayatın devam ettiğini ve yeniden başladıklarını anlatırken, “Mücadele içerisinde çok çalıştık ve bir yerden başlamamız gerekiyordu” dedi.

Haberin Devamı

Gülbol, depremden sonra 4 sergi açtıklarını, bunlardan ilkini de Hatay’ı temsilen Almanya’da açtıklarını belirtti. Ardından Hatay’a dönerek anma sergiler düzenlediklerini ifade eden Gülbol, “Biz şehrimize sahip çıkmak için geri döndük. 5 Şubat’ta yerel sanatçılarla beraber anma sergiler açtık. Satış amacı gütmeden, her şeye rağmen sanatın var olduğunu, insanların zor şartlarda yaşamaya devam ettiğini anlatmaya çalışıyoruz. Bazen ağlıyoruz bazen sohbet ediyoruz. Birbirimizden güç alıyoruz amacımız beraber olmak. Şehrimizin yeniden ayağa kalkması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Sanatçı Naim Gülbol da, Antakya’da doğup büyüdüğünü, Hatayspor Kulübü'nde futbol oynarken aynı zamanda resim sanatını geliştirdiğini aktardı. İlk kişisel sergisini ise Suudi Arabistan’da açtığını dile getiren Gülbol, Türkiye’ye döndükten sonra resim sanatı ile ilgilenen Zeynep Hanım da tanışıp resim dersi verdiğinden söyledi. Sanat ile gelen birlikteliklerini evlilikle sonuçlandırdıklarını kaydeden Gülbol, “Eserlerimizde yakma tekniği ile beraber çalışıyoruz. Birimizin kaldığı yerden diğeri devam ettirebiliyor. Beraber katıldığımız yurtiçi-yurtdışında yüzden fazla kişisel, 500’den fazla karma sergi bulunuyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

38 yakma resim tekniği ile çalıştıkları tabloların ve mozaik eserin yer aldığı sergi, 30 Mayıs’a kadar açık kalacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!