Gençlere özel sergi

Güncelleme Tarihi:

Gençlere özel sergi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2024 14:51

Gençlere özel sergi

Haberin Devamı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) işbirliğinde 19 Mayıs Atatürk'ün Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'na özel 'Karma Gençlik Sergisi' açıldı. Sergiye fakülte öğrencileri eserleriyle katıldı.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ndeki serginin açılış konuşmalarını GSF Dekan Yardımcısı Doç. Umut Kayapınar ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan yaptı. Kayapınar, GSF'nin Antalya'nın kültür-sanat yaşamına katkısını, Arslan da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın önemini, Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere verdiği önemi anlattı.

Haberin Devamı

Sergiye GSF'nin resim, heykel, seramik, grafik, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, sinema TV, tekstil ve moda tasarımı bölümlerinden öğrenciler katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, eserleri hayranlıkla inceledi, öğrencilerle sohbet edip farklı tekniklerde çalışılmış eserleri hakkında bilgi aldı. Dekan yardımcısı Kayapınar da GSF atölyelerinde sürdürülen sanat eğitimleri hakkında bilgi verdi.

GSF öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergi, 26 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!