• Hürriyet Twitter

Müzik sahnesi
PSM Loves Summer by %100 Müzik
ile hareketlenecek
İşte bu yıl izleyeceğimiz isimler!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Müziği sahnede izlemeye meraklı olan herkes 2024’te de oldukça farklı tarzlardaki onlarca ismi canlı olarak takip etme imkanı bulacak. Yaz sezonu boyunca birçok sıra dışı müzisyeni sahnelerinde konuk edecek olan PSM Loves Summer by %100 Müzik’in konukları ise belli oldu. İşte ajandalara şimdiden kaydedilmesi gereken etkinlik takvimi!

L'Imperatrice
Müzik hayatına başladığı 2012’den bu yana daha çok EP çalışmaları ile adından söz ettiren Paris çıkışlı L'Imperatrice, 70’lerin ve 80’lerin dans müziklerini, ustaca yorumladığı özgün synth-sound’u ile oldukça geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmayı başardı. 2021’deki ikinci stüdyo albümü “Tako Tsubo” ile vites büyüten ve geniş çaplı turne programlarına ağırlık feren Fransız ekip, Coachella gibi prestijli festivallerde de sahne aldıktan sonra rotayı bu yaz için Türkiye’ye kırdı. PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında 26 Mayıs akşamı İstanbul izleyicisiyle buluşacak olan L'Imperatrice, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde unutulmayacak bir gösteriye hazırlanıyor.

Kerala Dust
Edmund Kenny’nin 2016’da Londra’da hayata geçirdiği elektronik müzik projesi olan Kerala Dust, Lawrence Howarth, Pascal Karier ve Timothy Gardner ile birlikte hem Berlin hem de Zürih merkezli olarak kariyerine devam ediyor. Avrupa tarihinin derin kökleri ile beslendiğini söyleyen ekip, en yeni Kerala Dust albümü “Violet Drive”ı Şubat 2023’te hayranları ile buluşturdu ve hemen ardından uzun bir turne programına başladı. Bu yıl İstanbul’a da uğrayacak olan Kerala Dust, PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak ve 1 Haziran akşamı yaz sezonunun başlama vuruşunu yapacak.

BADBADNOTGOOD
Bir müzik grubu için oldukça kısa bir süre sayılacak 14 yılda dolu dolu bir kariyer yaratan Ontario – Kanada çıkışlı ekip, 2010’da başlayan birlikteliği 5 stüdyo albümü, sayısız albüm işbirliği, konserler ve içlerinde Grammy de bulunan birçok ödül ile doldurmayı başardı. Matthew Tavares, Alexander Sowinski ve Chester Hansen’ın beraber hayata geçirdiği BADBADNOTGOOD, bir yandan caz müziğin enerjisini tarzına yansıtırken, diğer yandan imza niteliğindeki hip hop prodüksiyonları üretmeye de devam ediyor. 2019’dan bu yana yoluna Tavares olmadan devam eden BADBADNOTGOOD, 5 Haziran’da PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında İstanbul’da olacak ve Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyicileri ile buluşacak.

Blonde Redhead
Amedeo ve Simone Pace kardeşlerin 1993 yılında New York’ta Kazu Makino ile tanışmasıyla hayata geçen Blonde Redhead, o günden bu yana tam 10 stüdyo albümünün altına imza attı ve listeye en son dahil olan çalışma ise Eylül 2023’te piyasaya sürülen “Sit Down for Dinner” oldu. Zaman zaman farkı soundları denese de genel anlamda alternatif rock olarak sınıflandırılan müziklerini dünyanın dört bir yanına duyurmayı başaran tecrübeli ekip, uzun bir aradan sonra bir defa daha İstanbul izleyicisi ile buluşmaya hazırlanıyor. PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında ülkemize gelecek olan Blonde Redhead, 8 Haziran’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyici karşısında olacak.

Black Pumas
Müziğe sokaklarda başlayan ve aldığı müzik eğitiminin ardından sahnelerle tanışan Eric Burton ile, tecrübeli Latin-rock gitaristi Adrian Quesada’nın 2017’de tanışmasıyla hayata geçen Black Pumas projesi, kendi adını taşıyan ilk albümü ile Grammy’ye aday gösterilince dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Psychedelic, soul ve R&B soul olarak tanımlanabilecek tarzı ile yoluna devam eden ikili, yeni stüdyo çalışması “Chronicles of a Diamond”ı 2023 sonunda piyasaya sürdü ve turne duraklarına İstanbul’u da ekledi. PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında sahne alacak olan Black Pumas, 2 Temmuz akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde İstanbul seyircisi için çalacak.

Blondshell
Adını duyurmaya 2014’te Soundcloud’da yayınladığı şarkılarla başlayan ve profesyonel kariyerinin erken dönemini BAUM adıyla tanınarak geçiren Sabrina Mae Teitelbaum, 2020’de keskin bir dönüş yaptı ve yeni yapımcısıyla birlikte ilk defa Blondshell adı altında stüdyoya girdi. Pandemi nedeniyle sürekli ertelen ve kendi adını taşıyan çıkış albümü “Blondshell”i ancak Nisan 2023’te piyasaya süren Los Angeles çıkışlı müzisyen, hayran kitlesini okyanus ötesine genişletmeyi başararak Avrupa’ya kadar uzandı. PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında İstanbul’a gelecek olan Blondshell, 13 Ağustos akşamı Zorlu PSM %100 Studio ‘da harika bir gösteri sergilemeye hazırlanıyor.

Fontaines D.C.
Müzik eğitimi gördükleri kolejde, şiir tutkunu öğrenciler olarak ilk defa bir araya gelen ve o günden bu yana duygularını müziğe dökmeyi başaran Grian Chatten, Carlos O'Connell, Conor Curley, Conor Deegan III ve Tom Coll, 2014’de Fontaines D.C. adı altında profesyonel hayata geçiş yaptı. Daha çok post punk olarak tanımlanan tarzları ile hızla yükselen ekip, piyasaya sürdükleri 3 stüdyo albümünün yanı sıra, NME Awards ve Brit Awards gibi birçok prestijli ödülün de sahibi oldu. Dublin kökenli Fontaines D.C., bu yaz PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında ülkemizi ziyaret edecek ve 20 Ağustos günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde seyircisi ile buluşacak.