16 şubesini kapatıyor

Güncelleme Tarihi:

16 şubesini kapatıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2024 09:59

Almanya’nın önde gelen mağazalar zinciri Galeria Karstadt Kaufhof, ülkenin çeşitli kesimlerinde 16 şubesini kapatıyor. 1400 çalışan işsiz kalacak.

Haberin Devamı

Son yıllarda devletten aldığı kredi yardımına rağmen mali sıkıntıları atlatamayan ve şirketin iflasını veren Galeria Karstadt Kaufhof, 92 mağazadan 16’sını kapatma kararı aldı. Kısa süre önce iflas eden Avusturyalı milyarder Rene Benko’nun Sigma Grubu’na ait mağazalar zincirinin Berlin Ringcenter, Berlin-Spandau, Berlin-Tempelhof’daki mağazalarının yanı sıra Augsburg, Chemnitz, Essen, Köln Breite Strasse, Leonberg, Mainz, Mannheim, Oldenburg, Regensburg Neupfarrplatz, Trier Fleischstrasse, Würzburg und Wesel’deki şubelerinin de kapatılacağı açıklandı. Galeria Karstadt Kaufhof’da toplam 12 bin 800 kişi çalışıyor.

16 şubesini kapatıyor
SENDİKA TEPKİLİ
Birleşik Hizmet Sendikası (ver.di), Galeria Karstadt Kaufhof’un şubelerinin kapatılması kararına tepki gösterdi. Yıllardır aynı iş yerinde özveriyle çalışan insanların kapının önüne konulmasını sert bir dille eleştiren ver.di yöneticilerinden Silje Zimmer, “Bu şubelerde, iş yerlerinin korunması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi. İş yeri işçi temsilciliği de bu kadar insanın sokağa atılmasının tam bir adaletsizlik olduğunu açıkladı. Öte yandan Galeria Karstadt Kaufhof’u satın almak isteyen Amerikan yatırım şirketi NRDC ve BB Kapital SA ile pazarlıkların sürdüğü belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!