Başkan Kaya’nın ‘patili dost sahiplenme’ çağrısı karşılık buldu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kaya’nın ‘patili dost sahiplenme’ çağrısı karşılık buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2024 12:54

Başkan Kaya’nın ‘patili dost sahiplenme’ çağrısı karşılık buldu

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA)- TRABZON’da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın 'sütlaç' adını verdiği yaralı kediyi sahiplenerek ‘Patili dost sahiplenme hareketi’ çağrısı, karşılıksız kalmadı. Başkan Kaya’nın çağrısından etkilenen Elif Yılmaz, araba çarpması sonucu yaralanıp, tedavisi tamamlanan 2 kediyi sahiplendi. Kedilerine ‘Pembe’ ve ‘Asi’ isimlerini veren Yılmaz, "'Bakamayız, sahiplenemeyiz, üstesinden gelemeyiz’ diye korkuyordum ama başkanımız Ahmet Kaya sağ olsun bizi çok cesaretlendirdi" dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın, ‘sütlaç’ isimli kediyi sahiplenmesinin ardından, sosyal medya hesabından yaptığı ‘patili dost sahiplenme hareketi’ çağrısı, kentte geniş yankı buldu. Başkan Kaya’nın bu çağrısından etkilenen Elif Yılmaz adlı vatandaş, Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği (ÇEVHAYKO) Derneği aracılığıyla 2 kedi sahiplendi. Yılmaz kedilerine ‘Pembe’ ve ‘Asi’ isimlerini verdi.

‘BEBEKLERİM ÖZEL BEBEKLER’

Haberin Devamı

Kedileri sahiplenme kararında, Ortahisar Belediyesi’nin bir kediye yuva olduğunu görmesinin çok etkili olduğunu belirten Yılmaz, “Yaklaşık 1 hafta önce, 2 kedi sahiplendim. Bebeklerim özel bebekler. Belediye Başkanımız Ahmet Kaya’nın çağrısıyla kedilerimi sahiplenmeye karar verdim. Daha önceden de çok istiyordum ama cesaretim yoktu. Sonra Belediye binasında kedinin bakılabildiğini görünce açıkçası çok cesaretlendim ve yavrularımızı almak istedim. Buna karar verdikten sonra da özel bebekler olduğunu öğrendim, bu benim için daha da mutluluk verici oldu.” dedi.

‘BAŞKAN BİZİ CESARETLENDİRDİ’

Çocuklarının kedi sahibi olmak istediğini ama kendisinin buna cesaret edemediğini anlatan Yılmaz, “Bu beklerimiz özel ve asla sokakta yaşayamazlar. Çocuklarım da onları çok sevdi. Daha önceden de çok kedi istiyorlardı ben anneleri olarak cesaret edemiyordum. ‘Bakamayız, sahiplenemeyiz, üstesinden gelemeyiz’ diye korkuyordum ama Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Kaya sağ olsun bizi çok cesaretlendirdi. Onun yüreklendirmesiyle ben de kedilerimi sahiplendim.” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘HER EVDE PATİLİ DOSTLARIMIZ OLMALI’

Hayvan sahiplenmenin çocuklarda sorumluluk duygusunu da geliştirdiğine dikkat çeken Yılmaz, “Patili dostlarımız, çocuklarımızın psikolojik gelişimleri açısından da çok çok önemli. Onları sahiplenip, sayelerinde sorumluluk edinmeyi öğreniyorlar. Onlarla bir arada yaşamayı, vicdanlı ve merhametli olmayı öğreniyorlar. Her evde patili dostlarımız olmalı, bence sokakta değil evlerde yaşamalılar.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!