Denizli'de ilk kadın halk otobüsü şoförü göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Denizlide ilk kadın halk otobüsü şoförü göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2024 15:10

Denizli'de ilk kadın halk otobüsü şoförü göreve başladı

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'nin ilk kadın belediye otobüs şoförü olduğu belirtilen Turcan Atsız (41), sefere başladı. Uzun yıllar hayal ettiği belediye otobüs şoförlüğüne kavuştuğunu belirten Atsız, bu hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Denizli'de yaşayan 4 çocuk, 2 torun sahibi Turcan Atsız, 20 yıllık ağır vasıta ve uzun yol şoförlüğünün ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'de görevine başladı. Başvurusunun değerlendirilmesinin ardından sürüş testini de geçen Turcan Atsız'ın Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'nin ilk kadın belediye otobüs şoförü olduğu belirtildi. Atsız, 500 numaralı Yenişehir hattında çalışmaya başladı. Çocuk yaşlardan itibaren şoförlüğe meraklı olduğunu ve bu nedenle genç yaşlarda mesleğe başladığını belirten Atsız, yaklaşık 20 yıldır araç kullandığını belirterek, servis şoförlüğü yaptığını, TIR, kamyon gibi ağır vasıta ve uzun yol şoförlüğü yaptığını dile getirdi. Atsız, kendisini gören yolcuların olumlu tepkiler verip, kendisine destek olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

'CESARETİ OLAN KADINLARIMIZI BEKLİYORUM'

Belediyeye otobüs şoförü olmak için müracaat ettiğini, yapılan değerlendirme ve sürüş testinin ardından işe kabul edildiğini belirten Atsız, en büyük hayali olan belediye otobüs şoförlüğünü gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını söyledi. Kadınlara da seslenerek belediye otobüs şoförlüğü yapabileceklerini dile getiren Atsız, "Cesareti olan kadınlarımızı bekliyorum. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu'ndan Allah razı olsun, sağ olsun beni destekledi. Şu an görevimin başındayım" dedi.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN KADIN SÜRÜCÜLERE DESTEK

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'nin Genel Müdürü Mithat Tüzüner ise seferine yeni başlayan Atsız'ı tebrik ederek başarılar diledi. Amaçlarının Denizli'de güvenli ve konforlu ulaşımı sağlamak olduğunu, bunun için çalışmalara hemen başladıklarını kaydeden Tüzüner, Atsız'ın tecrübeli ve yetenekli bir sürücü olduğunu, yaptıkları değerlendirme ve testlerden de başarıyla geçtiğini kaydetti. Herkesin gönül rahatlığı ile Atsız'ın kullandığı otobüse binebileceğini belirten Tüzüner, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun Ulaşım A.Ş.'de kadın sürücülerin çoğalmasını istediğini ve bu konuda kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, kriterlere uyan kadın şoför adaylarını beklediklerini söyledi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!