Yapay zeka sayesinde Mehmet Akif ile sohbet ettiler

Güncelleme Tarihi:

Yapay zeka sayesinde Mehmet Akif ile sohbet ettiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2024 10:33

Yapay zeka sayesinde Mehmet Akif ile sohbet ettiler

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) yapay zeka destekli Mehmet Akif Ersoy Müzesi oluşturuldu. Müzede ziyaretçiler yapay zeka teknolojisiyle oluşturulan Mehmet Akif Ersoy'un görseliyle sohbet etti.

Sanat Tasarımı Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Murat Kara ve 3 öğrencisi tarafından hazırlanan müzenin tanıtımı ve projenin anlatıldığı etkinlik düzenlendi. Burada konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Mehmet Akif Ersoy'un anılarını yaşatmak, onun görüş ve düşüncelerini, temsil ettiği değerleri yeni nesle aktarmak anlamında çok sayıda çalışma yaptıklarını söyledi. Rektörlük girişinde misafirlerin ziyaret edebileceği mini müze oluşturduklarına değinen Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, "Burada Mehmet Akif Ersoy'un hayatı boyunca öne çıkan eserlerini, söylemlerini sergiliyoruz. Ziyaretçiler günün teknolojisinden yararlanarak yapay zeka desteği ile Mehmet Akif Ersoy'a soru sorabiliyor. Bu da hem öğrencilerimiz hem de üniversitemizi ziyaret edenler tarafından çok ilgi görüyor" dedi.

Haberin Devamı

Projeyi yürüten Doç. Murat Kara ise şunları söyledi:

"Günümüzde yapay zeka teknolojisi oldukça popüler duruma geldi. Bu teknolojiyi biz Akif'in karakterini yansıtacak, Akif'le ilgili bilgileri barındıran yapay zekadan faydalanmak istedik. Ziyaretçilerin onun hakkında merak ettiklerini kendisinden dinleyebilecekleri bir sistem oluşturduk."

MAKÜ Sanat Tasarımı Fakültesi öğrencileri Furkan Köroğlu, Yusuf Akkuş ve Muhammet Salih Kara da üniversitedeki Mehmet Akif Ersoy'un balmumu heykelinden yararlanarak çeşitli tekniklerle yüz hatlarını, saç, sakal, bıyık ve kıyafetlerini oluşturduklarını anlattı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!