SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek vurgusu

Güncelleme Tarihi:

SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2024 13:10

SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek vurgusu

Haberin Devamı

Nuri PİR-Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)- ADANA’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat, kayıt dışı istihdamın, kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açtığını belirterek, “Toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Personelimizin de gayretiyle çalışmalara katma değer katacak tüm taraflarla iş birliği içerisinde bir çalışma anlayışı yürütüyoruz” dedi.

SGK İl Müdürü Bilal Canbolat, 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyleyen Canbolat, açıklamalarda bulundu.

Canbolat, düzenlenecek etkinliklerle vatandaşlara sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi verileceğini belirterek, bu kapsamda bilgilendirme stantları, seminerler ve konferanslar düzenleneceğini anlattı. Türkiye’nin yüzde 99.3’ünün Genel Sağlık Sigortası kapsamında olduğunu ve bu kişilerin 2024 yılı için aylık 600,08 lira prim ödeyerek hem kendilerinin hem de bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk, anne ve babalarının sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

‘KAYIT DIŞI İSTİHDAM HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR’

Kayıt dışı istihdam ile mücadeleye devam ettiklerine vurgu yapan Canbolat şöyle konuştu:

"Sosyal Güvenlik Reformu'nun hayata geçmesiyle birlikte atılan önemli adımlarından biri de kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bu bilincin artırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanmasıdır. Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık ve etkin rehberlik faaliyetlerine öncelik verdik. Kayıt dışı istihdamın genişlemesi, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açmaktadır. Hafta kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Personelimizin de gayretiyle çalışmalara katma değer katacak tüm taraflarla iş birliği içerisinde bir çalışma anlayışı yürütüyoruz." (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!