Osmaniye'de 19 Mayıs coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 19 Mayıs coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2024 15:01

Osmaniye'de 19 Mayıs coşkusu

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümü dolayısıyla organize edilen kutlamalar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. 7 Ocak Stadyumu’nda yapılan törene ise Vali Erdinç Yılmaz, milletvekilleri Seydi Gülsoy, Asu Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Garnizon Komutanı ve 12'nci Komando Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Hakan Kocabaş, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy ve protokol üyeleri katıldı.

Vali Yılmaz, törene katılanların bayramını kutladı. Programın devamında, Samsun’dan alevlenen ve Anadolu’ya yayılan özgürlük ateşini temsilen, sporcuların 'Sancak Koşusu' yapıldı. Kentin cadde ve sokaklarında dalgalandırılan sancak, Vali Erdinç Yılmaz’a teslim edildi. Sancağı öperek teslim alan Vali Yılmaz, “Şanlı sancağımızı teslim almaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Dünyanın en güzel, dünyanın uğrunda en büyük bedel ödenmiş şanlı bayrağına sahibiz” dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi de yaptığı konuşmada herkesin bayramını kutladı.

Atletizm Türkiye Şampiyonu, Sporcu Eğitim Merkezi Sporcusu Hüseyin Kanat, sporcu andını okudu. Osmaniye Gençlik Merkezi Gönüllü Genci Muhammed Esad Alhan, Halit Fahri Ozansoy’un “Vatan Destanı” adlı, Osmaniye Gençlik Merkezi Gönüllü Genci Makbule Cennet Aslan ise Kasım Kaplan’ın “Bugün 19 Mayıs” adlı şiirlerini okudu.

Halk oyunları, jimnastik, güreş ve taekwondo gösterilerinin ardından antrenör Ali Rıza Işık yönetiminde, dağcılık sporcuları bayrak gösterilerini sundu. Gösteri sunan gençler ve sporcular, protokol üyeleri ve izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından el sanatları sergisi gezildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!