Midyat’ta lise öğrencilerinden bilim fuarı

Güncelleme Tarihi:

Midyat’ta lise öğrencilerinden bilim fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2024 15:18

Midyat’ta lise öğrencilerinden bilim fuarı

Haberin Devamı

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin),(DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda hazırladıkları bilimsel çalışmalarını sergiledi.

Midyat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mardinli Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın başarı hikayesinden yola çıkarak öğrencilerin bilime olan ilgilerini ve kendilerine güven duygularını artırmak amacıyla, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenledi. Törenle açılan fuarın açılış törenine Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Hüseyin Yücel, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Fuarda, okulun Matematik Öğretmeni Merve Yılmaz Kayacık’ın koordinatörlüğü ve 23 sorumlu öğretmen danışmanlığında 47 öğrencinin, kültür, coğrafya, tarih, sağlık, bilim, teknoloji, edebiyat ve araştırma alanında hazırladığı 19 proje sergilendi. Fuara katılan protokol üyeleri ve diğer davetliler, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından projeleri inceledi. Kaymakam Özdemir ve beraberindekiler, projeleri tek tek gezerek sorumlu öğrencilerinden proje konularını ilgiyle dinledi.

‘GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR’

Haberin Devamı

İlçe Mili Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, emek veren katılımcılara teşekkür ederek, “Şu an Midyat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerin rehberliğinde, refakatinde TÜBİTAK 4006 bilim fuarı şenliğini gerçekleştirmiş bulunuyorlar. Tabi sadece basit bir fuar deyip geçmemek gerekir. Hepsi güzel bir ürünün, çabanın güzel çalışmaların ürünü. Çağımızın gereği olan koşullara uygun teknolojiyi nasıl daha ileriye, daha üst aşamalara nasıl taşıyabiliriz? Nasıl prototip örnekler sergileyebiliriz? Bu anlamda güzel çalışmalar yapılıyor. Biz de hem İlçe Kaymakamlığı hem Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer toplu kuruluşların katılımı, desteğiyle açılışı gerçekleştirdik. Emek veren idareci, öğretmen ve bütün gençlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!