Anaokulunda su tasarrufu projesi

Güncelleme Tarihi:

Anaokulunda su tasarrufu projesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2024 10:45

Anaokulunda su tasarrufu projesi

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da Şirinevler Anaokulu'nun çatısındaki yağmur oluklarının altlarında su toplama alanları oluşturuldu. Plastik bidonlarda biriken suyla okulun bahçesindeki uygulama serası ve ağaçlar sulanıyor.

Burdur merkez Şirinevler Anaokulu'nda öğrencilerde su tasarrufu bilinci oluşturmak amacıyla Okul Müdürü Hatice Yüksel'in çabalarıyla yağmur sularının depolanması için plastik su bidonları yerleştirildi. Bu bidonlarda biriken suyla okulun bahçesindeki ağaçlar ile mini seradaki ürünler sulanıyor.

Okul Müdürü Hatice Yüksel, "Son yıllarda ülkemizde kuraklığı derin bir şekilde yaşıyoruz. İlimiz de kuraklığı yaşayan illerden bir tanesi. Şirinevler Anaokulu olarak suyun ne kadar değerli ve kıymetli olduğunun, dünyadaki su kaynaklarının ne kadar kısıtlı olduğunun farkındayız. Çocuklarımızın da bunun farkında olması için okulumuzda yağmur sularını bir depolama alanında biriktirip okulumuzdaki tarım alanlarında, seramızda ve okul bahçemizdeki ağaçların sulanmasında kullanıyoruz. Suyun değerini ve kıymetini biliyoruz, çocuklarımızda bilsin istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!