Araçlar gitti sitem geldi

Güncelleme Tarihi:

Araçlar gitti sitem geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2024 17:24

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Mayıs Ayı Toplantısı Dördüncü oturumu, önceki gün Meclis İkinci Başkanvekili Emre Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Meclis, gündemdeki ‘ABB envanterinde bulunan iki adet itfaiye aracının Beypazarı Belediye Başkanlığı’na hibe edilmesi’ne ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da görüştü. Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, karara destek verdiklerini belirtti ancak eleştirilerde bulundu.

Araçlar gitti sitem geldi

Yalçın, “Geçtiğimiz dönem bu belediyeler AK Parti’deyken, bu araçlar ve buna benzer birçok onlarca yüzlerce araç, belediyelerin araç parkından hemen hızlı bir şekilde çekilmişti. Bugün bu belediyeler Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları tarafından yönetiliyor ve o aldığımız araçları bugün tekrar aynı belediyelere gönderiyoruz. Bunun da rozetsiz belediye başkanlığı, tarafsız belediye başkanlığı ilkesine ters düştüğünü ifade etmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Araçlar gitti sitem geldi

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise şu yanıtı verdi: “Tabii ki ilçelerimizde ihtiyacı olan araç gereçlere biz bu mecliste destek olacağız. Parti ayrımı olmadan da bunları yapacağız. Şimdi Nihat Bey serzenişte bulundu ama 2019’da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçildi. Belediye başkanlarımız gelip başkanımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunmaktan bile imtina ettiler. Başkanımız bir toplantı yaptı, bu toplantıya grup başkanvekilleri de katıldı hep birlikte bir grup kuruldu. ‘Afetlerde birlikte hareket edelim, bir koordinasyon kuralım’ diye herkese bütün ilçe belediyelerine yazılar gönderdi. Bunların hiçbirine dönüş olmadı. Onları söylerken bunları da söylemek lazım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın odasına girmeyen belediye başkanlarımız vardı. Kusura bakmayın, bunlar da güzel davranışlar mıydı onları da dile getirmek lazım.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!