Galatasaray 0-1 Fenerbahçe (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 0-1 Fenerbahçe (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2024 23:14

Trendyol Süper Lig’de sezonun en önemli maçlarından biri Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynandı. 37. haftada oynanan dev derbide kazanan taraf Fenerbahçe oldu. Rakibini 1-0 mağlup eden sarı - lacivertliler, şampiyonluk umudunu son haftaya taşıdı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in 37. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe, kritik müsabakada karşı karşıya geldi. Her iki takımın da büyük bir mücadele sergilediği ve heyecanın oldukça yüksek olduğu derbide kazanan taraf Fenerbahçe oldu.

Rams Park'ta oynanan karşılaşma, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Sarı - lacivertlilere galibiyeti getiren golü 71. dakikada Çağlar Söyüncü kaydetti.

Fenerbahçe'de Alexander Djiku, 22. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

FARK 3'E DÜŞTÜ

Bu skorun ardından 17 maçlık galibiyet serisi sona eren Galatasaray, 99 puanda kaldı ancak liderliğini sürdürdü. Üst üste 2. galibiyetini alan Fenerbahçe ise puanını 96'ya yükseltti ve sarı - kırmızılılar ile olan puan farkını 3'e indirdi.

Haberin Devamı

HEYECAN SON HAFTAYA KALDI

Karşılaşmanın ardından şampiyonluk heyecanı ise son haftaya taşındı. Konyaspor deplasmanına çıkacak olan Galatasaray, 1 puan alması halinde dahi şampiyonluğunu ilan edecek. İstanbulspor'u konuk edecek olan Fenerbahçe ise rakibini mağlup ederek Galatasaray'ın yenilmesini bekleyecek.

SANCHEZ: 'HAFTAYA BİZ KUTLAYACAĞIZ'

Davinson Sanchez: "Zor bir mücadeleydi. Maçı kendimiz zora soktuk. Fenerbahçe ilk başta bekliyordu, kontraya odaklandılar. Duran toptan gol buldular. Bizim daha çok kaliteli oyuncumuz var, rakip kaleye daha çok gidebilmeliydik. Bugün onlar kutluyor, haftaya da biz kutlayacağız."

YANDAŞ: '10 KİŞİ BİLE DAHA İYİ OLDUĞUMUZ İÇİN...'
YANDAŞ: 10 KİŞİ BİLE DAHA İYİ OLDUĞUMUZ İÇİN...

Mert Hakan Yandaş: "10 kişi bile onlardan daha iyi olduğumuz için kazanamadılar. İnanılmaz karakter gösterdik. Takımla gurur duyuyorum... Fenerbahçe birlikte olmazsa başaramaz. Bugün oyuncular tüm camiaya nasıl birlik olunacağını gösterdi. Buraya gelen taraftar, bizi inanılmaz destekledi. Bütün maç onların sesini duyduk. Onlardan Allah razı olsun... Başkanımız devre arası aradı, bizi inanılmaz motive etti. Bu galibiyet ona armağan olsun..."

G.SARAY, İSABETLİ ŞUT ATAMADI
G.SARAY, İSABETLİ ŞUT ATAMADI

Derbide Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Galatasaray karşılaşmayı isabetli şut atamadan tamamladı.

SERDAR DURSUN'DAN 'SIU' SEVİNCİ
SERDAR DURSUNDAN SIU SEVİNCİ

Fenerbahçeli Serdar Dursun, hem Çağlar Söyüncü'nün golü hem de maç sonrası saha içine girip "SIU" sevinci yaptı.

DERBİDE KAZANAN FENERBAHÇE!
DERBİDE KAZANAN FENERBAHÇE

Fenerbahçe, 90 dakikayı 1-0'lık üstünlükle tamamladı ve rakibi Galatasaray ile puan farkını son hafta öncesinde 3'e düşürdü.

+7 OYNANACAK

Derbinin sonuna en az 7 dakika eklendi.

FENERBAHÇE 1-0 ÖNDE!

Fenerbahçe, 71. dakikada 1-0 öne geçti. Sarı - lacivertlilerin kazandığı korner sonrası ceza sahasında yaşanan karambolde çizgi üzerinde topa dokunan Çağlar Söyüncü, takımını üstünlüğe taşıyan golü attı.

FRED BİR KEZ DAHA GOLE YAKLAŞTI

Fenerbahçe, 64. dakikada gole yaklaştı. Sarı - lacivertlilerde Sebastian Szymanski'nin ceza sahası içine gönderdiği topa dokunan Fred'in şutu kaleci Muslera'dan döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

ZIYECH DE SARI KART GÖRDÜ

Galatasaray'da Hakim Ziyech, 59. dakikada sarı kart gördü ve Konyaspor maçında cezalı duruma düştü.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Derbide ikinci yarıya Galatasaray'ın vuruşuyla başlandı.

İLK YARI SONA ERDİ

Derbide ilk 45 dakika golsüz beraberlikle tamamlandı.

FRED, NET FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ
FRED, NET FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ

Fenerbahçe, 41. dakikada kontraatağa çıktı. Sağ kanattan Mert Hakan Yandaş'ın yaptığı ortaya ayak içiyle tek vuruş gerçekleştiren Fred'in şutu az farkla auta gitti.

BARIŞ ALPER GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Galatasaray, 35. dakikada tehlikeli bir atak geliştirdi. Sarı - kırmızılıların sol kanattan Mertens ile kullandığı serbest vuruşa kale önünde kafasıyla dokunan Barış Alper Yılmaz'ın vuruşu auta çıktı.

KIRMIZI KART!
KIRMIZI KART

Fenerbahçe'de Djiku, Torreira'ya yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarıdan kırmızı kartla ihraç edildi.

SZYMANSKI'NİN ŞUTU AZ FARKLA DIŞARIDA

Fenerbahçe, 19. dakikada etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Sebastian Szymanski'nin soluna çekerek yaptığı vuruş az farkla auta gitti.

DERBİDE SAHA KARIŞTI
DERBİDE SAHA KARIŞTI

12' Djiku, Torreira'ya yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü. Bu faul sonrasında iki takım arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik sonucunda Barış Alper Yılmaz ve Osayi-Samuel de sarı kartla cezalandırıldı.

İLK SARI KART MERTENS'E

Derbideki ilk sarı kart, 5. dakikada Dries Mertens'e çıktı.

İLK DÜDÜK ÇALDI

1' Dev derbi başladı!

BURUK: 'OYUNCULARIMA HATIRLATACAĞIM'
BURUK: OYUNCULARIMA HATIRLATACAĞIM

Okan Buruk: "19.05 yani 1905 de Galatasaray'ın kuruluş yılı. Bu anlamda da önemli bir gün. Bizim için şampiyonluk maçı. Berabere kaldığımız takdirde şampiyon oluyoruz. Bunun heyecanıyla hazırlandık. Geçen sezona benzer bir fikstür gitti. Geçen sene Fenerbahçe maçına 5 puan farkla çıkmıştık, bu sene ise 6 puanla çıkıyoruz. Bugün amacımız kazanmak. Futbolun içinde kalmalıyız. Maç öncesinde istemediğimiz şeyler oldu. Maç içerisinde de deneyen futbolcular olacaktır. Sahada kalmalıyız. Bunu oyuncularıma tekrar hatırlatacağım."

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA
GALATASARAYDAN AÇIKLAMA

Galatasaray: "Büyük Galatasaray taraftarı, 90 dakika boyunca hiçbir tahrike kapılmadan takımımızı desteklemeliyiz. Kışkırtmalara kapılmanın Galatasaray'a ve şampiyonluk yolundaki takımımıza zarar vereceğini unutmamalıyız. Bu hususa dikkat etmemiz özellikle önemlidir. Sahadaki aslanlarımız mücadelelerini verirken tribündeki bizler onların itici gücü olalım ve desteğimizi azalmadan, yorulmadan, etkimizi sürekli artırarak gösterelim."

KARTAL: 'KAZANMAK İSTİYORUZ'
KARTAL: KAZANMAK İSTİYORUZ

İsmail Kartal: "Sezon başından bugüne kadar çok ağır gündemlere maruz kaldık, kalmaya da devam ediyoruz. İlk maçta da çok eksiklerimiz vardı. Öncesinde ne oldu, nerede hangi oyuncularımız ceza aldı buna bakmak lazım. Çubukluyu giyen her oyuncumuz değerlidir. Kazanmak için geldik. Bugün alacağımız bir 3 puanla her şeyi son haftaya taşıyabileceğimizi düşünüyorum."

GÜVENÇ: 'ŞAMPİYONLUĞU HAK EDİYORUZ'
GÜVENÇ: ŞAMPİYONLUĞU HAK EDİYORUZ

Günay Güvenç: "Öncelikle 19 Mayıs kutlu olsun. Bugüne yakışır bir performans sergilemek istiyoruz. Bugüne yakışır bir futbolla kazanmak ve şampiyon olmak istiyoruz. Biz kazanıp şampiyon olmak istiyoruz. Fenerbahçe saygı duyduğumuz bir rakibimiz. Hak ettiğimiz bir şampiyonluk olduğunu düşünüyoruz."

EĞRİBAYAT: 'ONLARA BURADA ŞAMPİYONLUK YAŞATMAK İSTEMİYORUZ'
EĞRİBAYAT: ONLARA BURADA ŞAMPİYONLUK YAŞATMAK İSTEMİYORUZ

İrfan Can Eğribayat: "Ufak da olsa şampiyonluk şansımız var. Saha içinde ve saha dışında maruz kaldığımız olayları Türkiye gördü. Burada kazanmak ve evimize öyle dönmek istiyoruz. Onlara burada şampiyonluk yaşatmak istemiyoruz. 93 puan topladık ama ikinci sıradayız! Bu da işte saha içinde saha dışı olayların nasıl gerçekleştiğini göstermiş oluyor."

FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ
FENERBAHÇENİN İLK 11İ

Fenerbahçe XI: Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar, Oosterwolde, Ferdi, Djiku, Fred, Mert Hakan, Szymanski, Tadic, Batshuayi.

GALATASARAY'IN İLK 11'İ
GALATASARAYIN İLK 11İ

Galatasaray XI: Muslera, Kaan, Nelsson, Sanchez, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Barış Alper, Icardi

O AN...
O AN...

Futbolcular arasında çıkan tartışmadan görüntüler gelmeye devam ediyor.

MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK
MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK

Galatasaray ve Fenerbahçeli oyuncular arasında kavga çıktı. Abdülkerim Bardakçı ve Mert Hakan Yandaş tartışma yaşarken, teknik ekipler ve diğer futbolcular ikiliyi ayırmaya çalıştı.

F.BAHÇELİ TARAFTARLAR STADYUMA GİRİŞ YAPMAYA BAŞLADI
F.BAHÇELİ TARAFTARLAR STADYUMA GİRİŞ YAPMAYA BAŞLADI

Derbinin deplasman tarafı olan Fenerbahçe'nin taraftarları, kendilerine ayrılan bölüme giriş yapmaya başladı.

F.BAHÇE TARAFTARI YOLA ÇIKTI
F.BAHÇE TARAFTARI YOLA ÇIKTI

RAMS Park'ta oynanacak karşılaşma öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar, erken saatlerde Ülker Stadyumu çevresinde toplanmaya başladı. Polis kontrolünden geçtikten sonra otobüslere alınan sarı-lacivertli taraftarlar, geniş güvenlik önlemleri altında saat 15.10 sıralarında yola çıktı.

GALATASARAY'DA EKSİK YOK
GALATASARAYDA EKSİK YOK

Sarı-kırmızılı takımda Fenerbahçe derbisi öncesi eksik oyuncu bulunmuyor. Stoperde Nelsson'un yerine Davinson Sanchez forma giyebilir.

FENERBAHÇE'NİN EKSİKLERİ
FENERBAHÇENİN EKSİKLERİ

Fenerbahçe'de cezalı Becao'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve Cengiz Ünder derbide forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER
MUHTEMEL 11LER

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Icardi

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Ferdi, Fred, Djiku, Szymanski, Tadic, Dzeko (Batshuayi)

VAR'DA İTALYAN HAKEM
VARDA İTALYAN HAKEM

Mücadelede VAR koltuğunda İtalya Futbol Federasyonu'ndan Fabio Maresca oturacak. AVAR'da da Atilla Karaoğlan, Deniz Caner Özaral ve Koray Gençerler görev yapacak.

ARDA KARDEŞLER DÜDÜK ÇALACAK
ARDA KARDEŞLER DÜDÜK ÇALACAK

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini hakem Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler'in yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ile Süleyman Özay yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak. Kardeşler, ligin ilk yarısında 0-0 biten maçı da yönetmişti.

SON 10 MAÇTA GALATASARAY ÜSTÜN
SON 10 MAÇTA GALATASARAY ÜSTÜN

Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 karşılaşmada Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 10 maçta sarı-kırmızılılar 1’i hükmen 5 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-lacivertliler ise 2 kez kazandı. 3 mücadele ise berabere sona erdi.

ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLEBİLİR
ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLEBİLİR

Ligde son iki haftaya girilirken, Galatasaray derbiden en az 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe kazanırsa 2023-2024 sezonu şampiyonu son hafta oynanacak müsabakaların ardından belli olacak.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA

Galatasaray Fenerbahçe maçı 19 Mayıs Pazar günü saat 19:00’da başlayacak. Karşılaşma beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

LİGDE 134. MAÇ
LİGDE 134. MAÇ

Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 133 kez rakip oldu. Ligde de galibiyet sayılarında sarı-lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. Kanarya, 52 kez rakibini mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, 37 kez 3 puanla ayrılan taraf olurken, 44 maç ise berabere sona erdi. Lig müsabakalarında sarı-lacivertliler 162, sarı-kırmızılılar ise 130 gol atma başarısı gösterdi

400. RANDEVU
400. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 17 Ocak 1909 tarihinde başlayan rekabette iki takım bugüne kadar 399 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde sarı-lacivertliler 148 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-kırmızılılar ise 1’i hükmen olmak üzere 128 defa rakibini mağlup etmeyi başardı. İki takım 123 müsabakada ise yenişemedi. Kanarya’nın 540 golüne, Aslan 496 golle karşılık verdi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!