Kuveyt Emiri Ankara'da... Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2024 12:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Erdoğan ile Kuveyt Emiri El Sabah'ın görüşmesinin ardından iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kuveyt Emiri el Sabah’a Devlet Nişanı tevcih edildi.

Haberin Devamı

16 Aralık 2023'te göreve başlayan Kuveyt Emiri Sabah, Arap dünyası haricinde ilk yurt dışı resmi ziyaretini Türkiye'ye yapıyor. Diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünde düzenlenecek ziyaret, 7 yıl aradan sonra Kuveyt’ten Türkiye'ye emir düzeyindeki ilk ziyaret niteliğini taşıyor. Kuveyt Emiri Es Sabah'ı, öğlen saatlerinde Esenboğa Havalimanı'nda törenle karşılandı.

 

Kuveyt Emiri Ankarada... Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma imzalandı

RESMİ KARŞILAMA TÖRENİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah'ı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri El Sabah'ın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. El Sabah'ın tören kıtasını selamlamasından sonra iki lider, heyetlerini birbirlerine takdim etti.

Haberin Devamı

Türkiye ve Kuveyt bayrakları önünde basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve El Sabah, daha sonra baş başa görüşme gerçekleştirmek üzere Külliye'deki salona geçti.

Kuveyt Emiri Ankarada... Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma imzalandı

KUVEYT EMİRİ EL SABAH'A DEVLET NİŞANI VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile devlet nişanı tevcih ve anlaşmaların imza töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

Kuveyt Emiri Ankarada... Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma imzalandı

 

Erdoğan ile Kuveyt Emiri El Sabah'ın görüşmesinin ardından iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kuveyt Emiri el Sabah’a Devlet Nişanı tevcih edildi.

Kuveyt Emiri Ankarada... Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma imzalandı

Haberin Devamı

TÜRKİYE İLE KUVEYT ARASINDA 6 ANLAŞMA İMZALANDI

Erdoğan ve El Sabah'ın huzurunda 2 ülke arasında imza altına alınan 6 anlaşma ise şu şekilde;

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Kuveyt Yatırım Kurumu Arasında Yatırım Tanıtım Faaliyetlerinde İşbirliği Konusunda Mutabakat Zaptı.

"Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü Tarafından Temsil Edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Doğrudan Yatırım Teşvik Otoritesi Tarafından Temsil Edilen Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Serbest Bölgeler Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı."

Kuveyt Emiri Ankarada... Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma imzalandı

 

"Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kuveyt Devleti Konut İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı Arasında Konut Refahı ve Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı."

Haberin Devamı

"Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Kuveyt Devleti İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı."

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Savunma Bakanlığı (KSB) Tarafından Temsil Edilen Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Devletten Devlete Savunma Sanayii Tedarik Sözleşmelerine İlişkin Uygulama Protokolü."

"Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Kuveyt Devleti Dışişleri Bakanlığı Arasında Ortak Stratejik Diyalog Kurulmasına Dair Mutabakat Zaptı."

BAKMADAN GEÇME!