Keman virtüözü Orhan Ahıskal AEV Münih’te ‘MüziÄŸin Sihirli Dünyası’nı’ baÅŸlattı

Güncelleme Tarihi:

Keman virtüözü Orhan Ahıskal AEV Münih’te ‘Müziğin Sihirli Dünyası’nı’ başlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2024 11:31

Münih Yabancı Veliler Derneği (AEV München) dünyaca ünlü, Keman Virtüözü Prof. Dr. Orhan Ahıskal’ı ağırlamanın gururunu yaşadı.

Haberin Devamı

MÜNİH Başkonsolosu Süalp Erdoğan da AEV’nin etkinliğini izleyenler arasında yer aldı. Açılış konuşmasını AEV Proje Müdürü Dr. Tülin Güvenç-Mecilioğlu yaptı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan Orhan Ahıskal, birbirinden güzel eserleri icra ederek katılımcılara Ahıskal’ın Mızıka-i Hümayun’dan başlayarak Türk müzik tarihi hakkında paylaştığı engin bilgisi ve katılımcıların da iştirak ettiği müzik sohbeti ilgiyle dinlendi.

Keman virtüözü Orhan Ahıskal AEV Münih’te ‘Müziğin Sihirli Dünyası’nı’ başlattı

‘MÜKEMMEL ESERLERİ DİNLEMEK BİR AYRICALIKTI’
Başkonsolos Süalp Erdoğan, “Mızaka-i Hümayundan, Riyaset-i Cumhur Orkestrasına, Türk Beşlerinden klasik batı müziğine uzanan tarih, sanat ve sohbet dolu ufuk açıcı bir programdı. Sayın Ahıskal’ın, katılımcılarla karşılıklı etkileşime açık gerçekleştirdiği programında, mükemmel şekilde icra ettiği eserleri dinlemek de bir ayrıcalıktı. Katılımcıların büyük bir beğeniyle takip ettiği etkinlikte müzik alanındaki derin bilgilerini bizlerle paylaşan değerli keman virtüözümüz Prof. Dr. Orhan Ahıskal’a müteşekkiriz. Münih Yabancı Veliler Derneği Proje Müdürü Sayın Tülin Güvenç Mecilioğlu ve Sayın Aynur Ünal başta olmak üzere tüm dernek üyelerine davetleri ve bu etkinliğin düzenlemesindeki emekleri için teşekkür eder, benzer etkinliklerin devamını temenni ederiz’’ dedi. Yoğun istek üzerine, Sayın Ahıskal, ayda bir AEV Münih’te ‘Müziğin Sihirli Dünyası-Müziğin ABC’si’ adlı söyleşilere ve müzik dinletilerine devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Â

Keman virtüözü Orhan Ahıskal AEV Münih’te ‘Müziğin Sihirli Dünyası’nı’ başlattı

BAKMADAN GEÇME!