Siirt’te 15 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı

Güncelleme Tarihi:

Siirt’te 15 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2024 18:32

Siirt’te 15 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı

Haberin Devamı

Akif ÖZALP/SİİRT, (DHA)- SİİRT’te 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 15 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Engeliler Haftası kapsamında temsili askerlik için başvuran 15 engelli için, İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Temsili askerler, üniformalarını giyerek tören alanına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelliler, yemin ederek terhis belgelerini aldı. Törene, Vali Kemal Kızılkaya, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, bazı kurum müdürleri ile engelli vatandaşların aileleri ile jandarma personelleri katıldı. Temsili askerlik yapan askerlere, Vali Kızılkaya tarafından terhis belgeleri verildi. Jandarma Komutanlığı’nın eğitimli köpekler ile yaptıkları gösterinin ardından tören, yapılan ikramların ardından sona erdi. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, temsili askerlik yapan erleri ve ailelerini kutlayarak, “Sizlere çok yakışan bu üniforma içerisinde ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz. Bugün sizlerle, bu peygamber ocağında şanlı Türk ordusunun birer neferi olmak gurur ve onurunu yaşarken yüzünüze yansıyan mutluluğu paylaşmaktan bizler de tarif edilmez duygular içindeyiz. Bugün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle görüyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimize vatan savunmasında bir görev düştüğünde, diğer silah arkadaşlarından geri kalmayarak, verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancımız tamdır” dedi.

Haberin Devamı

‘VATAN SEVGİSİ, HİÇBİR ŞARTTA ENGEL TANIMAZ’

Vali Kızılkaya da, vatan sevgisinin engel tanımadığını belirterek, “Evlatlarımızın yemin merasiminden gurur duyduk. Törene katılan kardeşlerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Askerlik, Türk milletinin özünde ve ruhunda olan bir hasrettir. Vatana, millete ve bayrağa hizmeti görev bilen, yüreği vatan aşkı ile dolu özel birey kardeşimizin mutluluklarına ortak olup, terhis belgelerini takdim ettik. Vatan sevgisi hiçbir şartta engel tanımaz. Kahraman Mehmetçiklerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!