KAHEV'den depremzede öğrenciler için burs kermesi

Güncelleme Tarihi:

KAHEVden depremzede öğrenciler için burs kermesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2024 15:39

KAHEV'den depremzede öğrenciler için burs kermesi

Haberin Devamı

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN'da Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), depremzede öğrencilere burs verebilmek adına kermes düzenledi.

KAHEV deprem bölgelerinde burs desteğine ihtiyaç duyan öğrenciler adına Samsun'da kermes düzenledi. KAHEV Samsun tarafından özel bir özel eğitim merkezinin bahçesinde düzenlenen kermesten elde edilen gelir, çadır kentlerde ve konteynırlarda kalan ve eğitimlerine devam eden öğrencilere ulaştırılacak.

'BÖLGEDEKİ ARKADAŞIMIZ UYARDI'

KAHEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun KAHEV Başkanı Dr. Suna Dündar, "Biz, deprem sonrasında depremzede öğrencilerimize burs başlamıştık. O bölgede çalışan doktor bir arkadaşımızın uyarısıyla konteynır ve çadır kentlerde kalan öğrencilerin hala burs desteğinin devam ettiğini öğrendik. Biz de bu öğrencilerin burslarına kaynak olsun diye böyle bir organizasyon düzenledik. KAHEV anne yüreğine sahip kadın hekimlerden oluşan bir vakıf. Biz de Anneler Gününü hep beraber kutlayalım ve öğrencilerimize destek olalım diye düşündük. Bursları, tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi için aylık 2 bin 500, diğer fakültelerde okuyan öğrenciler için 2 bin, lise öğrencileri için de aylık bin 500 TL olarak düşündük.Burs desteğimiz 15 ay boyunca devam edecek. 15 ay sonunda öğrencinin burs desteği hala devam ediyorsa o zaman yeniden değerlendirme yapılacak" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!