Öğretmen ve öğrencilerden unutulmaz konser

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen ve öğrencilerden unutulmaz konser
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2024 15:18

Öğretmen ve öğrencilerden unutulmaz konser

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremi’nden etkilenen 10 ilden Güzel Sanatlar Liselerinden gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir orkestranın konseri büyük ilgi gördü.

Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'Sesimi Duyan Var Mı' temalı bir konser ve Görsel Sanatlar Sergisi düzenledi. Etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Konser öncesinde Görsel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin hazırladığı yılsonu sergisi açıldı. Sergiyi gezen Fazilet Durmuş ve misafirler, öğrencilerin eserlerini beğeniyle inceledi. Gerçekleşen konserde ise 6 Şubat Depremi'nden etkilenen 10 ilden Güzel Sanatlar Liselerinden gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir orkestra tarafından özel bir program sunuldu.

Haberin Devamı

Programda depremden ilham alan eserlerin yanı sıra umut ve dayanışma temalı eserler de yer aldı. Konser izleyiciler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Etkinlikte konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Durmuş, depremden etkilenen illerden gelen öğretmen ve öğrencilerin bu konserde yer almalarının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Durmuş: "Bu konser ve sergi, depremden etkilenen çocuklarımıza umut ve moral kaynağı olmuştur. Bu vesileyle tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinlik, sanatın birleştirici gücünü bir kez daha göstermiştir. Katılan, katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!