Edirne'de Anneler Günü kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Edirnede Anneler Günü kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2024 17:43

Edirne'de Anneler Günü kutlamaları

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de Anneler Günü, Edirne Belediyesi ve Edirne Kadın Dayanışması'nın ortak düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Fotoğraf sergisiyle başlayan etkinliklerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büstü çiçeklerle donatıldı.

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Gnü dolayısıyla Edirne'de bir dizi etkinlik düzenlendi. Edirne Belediyesi ve Edirne Kadın Dayanışması ortaklığında düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde güne özel fotoğraf sergisi açıldı. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın etkinliğe annesi Fahriye Gencan ve anaannesi Fatma Özcan ile birlikte katıldı. Gencan Akın, ilk olarak caddede el işi ürünler satan kadınları gezerek anneler günlerini kutladı. Akın daha sonra Edirne Fotoğraf Sevdalıları Derneği (EFSED) tarafından cadde üzerinde açılan sergiyi gezdi.

Haberin Devamı

KADIN DAYANIŞMASINDAN ANITTA TÖREN

Etkinliğin devamında ise Edirne Kadın Dayanışması'nca Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Mrşı okunan etkinlikte Edirne Kadın Dayanışması adına açıklamayı Türk Kadınlar Birliği üyesi Didem Boral Altıerler okudu. Annelerin; sonsuz sevginin, şefkatin, özverinin, sabrın, mücadelenin, hoşgörünün temsilcileri olduğunu söyleyen Altıerler, "Doğurmuş doğurmamış, doğurduğunu bağrına basmış ya da bağrına bile basamamış, yeri gelmiş doğurmadığını bile bağrına basmış annelerimiz, haklarını asla ödeyemeyeceğimiz koca yürekli kadınlar; sizler bizim her şeyimizsiniz. Anne ne kadar güçlüyse; bir ülke de o kadar sağlamdır. Çocuklarını büyütürken işinden ayrılan kadınların tekrar iş gücüne kazandırılması, kreş desteği, kadın istihdamının sağlanması, meslek edindirme kursları düzenlemek, kısacası kadının toplumdaki yerini daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Hiç kuskusuz ki; çocuk annelerin olmadığı bir ülkede yaşamak; kamu ve özel sektörde çalışan annelerin ücretsiz, erişilebilir kreşlere sahip olması ile çocukların 3 yaşına kadar büyütmesini sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılması; anneler için yapılacak en güzel çalışmalardan biri olacaktır" dedi.

'ANNELERİMİZ ÇOK KIYMETLİLER'

Haberin Devamı

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, Anneler Günü'nün çok özel bir gün olduğunu belirtti. Akın, "Bugün çok özel bir gün benim için aslında. Uzun zamandan beri annemle görüşemiyordum. Bu vesileyle görüşmüş olduk ama ben her zaman şunu söylüyorum; gerçekten annelerimiz fedakarlıklarıyla, sevgi dolu yürekleriyle, çok kıymetliler. Bu özel günler çok anlamlı ama annelerini kaybedenler için de aslında çok hassas bir gün. Onların da acılarını paylaşıyorum. Annelerimizle ilgili her zaman onlarla beraberiz. Ben de dediğim gibi bugün annemle birlikte burada olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Tüm annelerimize tekrardan Anneler Günü'nü kutluyorum; çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Anıttaki törenin ardından Belediye Başkanı Gencan Akın ve Edirne Kadın Dayanışması bileşeni sivil toplum örgütlerine üye kadınlar, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büstüne yürüdü. Büste çiçek bırakan kadınlar burada hatıra fotoğrafı çektirdi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!