Her yerde tiyatro coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Her yerde tiyatro coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2024 11:44

Her yerde tiyatro coşkusu

Haberin Devamı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) ev sahipliğinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali'nde izlenme rekoru kırmış oyunlar, salonların dışında meydanlara, antik tiyatrolara taşınacak. Festivalin perdesi, 17 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00'de dünyaca ünlü İspanya Orthemis Orkestrası'nın 'Concerto a Tempo d'Umore' adlı gösterisiyle açılacak.

ADT Müdürü Gökhan Tüzün, Akra Otel'de düzenlediği basın toplantısında, geride kalan 13 yılda 62 ülkeye ev sahipliği yapıldığını, 126 oyunun sahnelendiğini, 85 tiyatro grubunun 1500'den fazla sanatçısının ağırlandığını, 142 bin seyirciye ulaşıldığını hatırlattı. Tüzün, "14'Üncü Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali'ne de büyük bir heyecan ve coşkuyla hazırlandık" dedi. Tüzün, sözlerini şöyle sürdürdü;

Haberin Devamı

"17-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalimizde 11 sahnede Türkiye'den 11 devlet tiyatrosu, 1 şehir tiyatrosu, yurt dışından 7 ülke ve 7 tiyatro topluluğu olmak üzere 35 oyun ile 49 temsil sahnelenecek. Ayrıca festivalde 6 atölye çalışması da yer alacak. Marka şehir olan Antalya'mıza büyük bir kültür sanat ivmesi yarattığını düşündüğümüz festivalimizin bölgemizin kültürel ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağına inancımız sonsuz. Üç kıtanın farklı ülkelerinden ve ülkemizin farklı bölgelerinden gelen seçkin tiyatro topluluklarını sanatın evrensel diliyle bir araya getirip, günümüz tiyatrosunu geçmişin sahnesinde sergilemek amacıyla hayata geçirdiğimiz festivalimizde ilk günkü heyecanla perdelerimizi açıyoruz."

OYUNLAR 11 FARKLI SAHNEDE

ADT Müdürü Gökhan Tüzün, Antalyalıların şehrin her bölgesinde festival coşkusunu yaşayacaklarını belirterek, "Kendi sahnemiz ile birlikte, Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi, fuaye alanı, Aspendos Antik Tiyatrosu, AKM Aspendos Salonu, Mall Of Antalya Gösteri Merkezi, Kaleiçi Marina Sahne, Genç Sahne olarak Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu, Antalya Arkeoloji Müzesi'ndeki amfitiyatro, açık hava sahnesi ve atölye sahnelerimiz olmak üzere toplam 11 farklı sahnede seyircilerimizle buluşacağız. Özellikle Devlet Tiyatroları'nda bu sezon prömiyer yapmış oyunların yer aldığı kapsamlı programımızda; Aspendos Antik Tiyatrosunda 22 Mayıs Çarşamba akşamı İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Hırçın Kız', 24 Mayıs Cuma akşamı Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı 'Devlet Ana' oyunları saat 21.00'de sahnelenecek" diye konuştu.

EĞİTİCİ ÇOCUK OYUNLARI DA VAR

Haberin Devamı

Bu yıl festival içeriğinde yetişkinlere yönelik oyunların yanı sıra, meddah, kukla gösterileri, eğitici ve öğretici çocuk oyunlarının yer aldığını da hatırlatan Gökhan Tüzün, "Böylesine kapsamlı bir festival programının gerçekleştirilmesi konusunda her zaman yanımızda olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliğine teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!