Hedef engelsiz Konyaaltı

Güncelleme Tarihi:

Hedef engelsiz Konyaaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2024 11:39

Hedef engelsiz Konyaaltı

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi, ilçeyi engellilerin daha rahat yaşayabileceği bir yer haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Antalya'nın en fazla erişilebilir parklarına sahip Konyaaltı ilçesinde 9 olan erişilebilir park sayısı 13'e yükseldi. Kentte engellilerin hayatını zorlaştıran noktalar ise onarılıyor.

Konyaaltı Belediyesi 'Hedef Engelsiz Konyaaltı' mottosuyla çıktığı yolda, ilçeyi engellilerin daha rahat yaşayabileceği bir yer haline getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İlçede görme engelliler için yaya yolları üzerinde bulunan hasarlı kılavuz çizgileri onarıldı. Ayrıca kılavuz çizgisi üzerinde yer alan engellilerin yürümesini zorlaştıran yapılar kaldırıldı. Park girişlerindeki merdivenler, yürüme engellilerin rahat hareket edebilmeleri için rampa haline getirildi.

Haberin Devamı

ERİŞİLEBİLİR PARK SAYISI 13'E YÜKSELDİ

Konyaaltı Belediyesi parkları ile de Türkiye'ye örnek oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimlerde ilçede engellilere uygun düzenlenmiş park sayısı 9'dan 13'e çıkarıldı. Bu sayede Konyaaltı ilçesi erişilebilir park sayısı bakımından Antalya'da ilk sırada yer aldı.

Konyaaltı ilçesinde son olarak 4 parkta inceleme yapan komisyon, parklardaki engelli rampaları, çocuk oyun alanları gibi yapıların, engelli vatandaşların kullanımına uygun olup olmadığını tespit etti. Bu doğrultuda komisyon üyeleri yapılan değerlendirme sonucunda, Konyaaltı ilçesi Uluç Mahallesi'ndeki Çayırlı Hacı Mustafa Karabulut Parkı, Toros Mahallesi'ndeki Expo 2016 Parkı, Uluç Mahallesi'ndeki Çakmaklar Parkı ile Gürsu Mahallesi'nde 374. Sokak'ta bulunan parkın erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandığını açıkladı.

ENGELLİLER DÜŞÜNÜLMÜŞ

Komisyon üyesi olan ve parkların engellilere uygun olup olmadığını kontrol eden Altınokta Körler Derneği Başkanı Ahmet Oktay, “Buraya Valilik Komisyonu Erişilebilirlik Birimi olarak geldik. Parklarında biz görme engelli bireyleri düşünerek güzel noktalar yapmışlar. Rampalar dizayn olmuş, kapıdan girdiğimizde yollar düzgün. Öyle güzel dizayn edilmiş ki görme engelli bir vatandaş bankı veya masayı rahatlıkla bulabiliyor. Konyaaltı Belediye Başkanımız Cem Kotan'a ve çevre dizaynını yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

ORTAK KULLANILABİLECEK

Haberin Devamı

Komisyon üyesi Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Karavural da “Antalya'da yapılan denetimlerin çoğunda bulundum. Bu alanın engellilerin ortak kullanabileceği, toplumun diğer bireyleriyle birlikte kullanabileceği alan olduğunu gördüm. Ben tekerlekli sandalye kullanan biriyim. Ama çocuğum engelli değil. Engelli biri olarak çocuğumla bu parka gelip diğer bireyler gibi donatı alanlarını kullanabiliyoruz. O yüzden bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!