Çukurova’da iç mimari atağı

Güncelleme Tarihi:

Çukurova’da iç mimari atağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2024 14:06

Çukurova’da iç mimari atağı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)-ÇUKUROVA Belediye Meclis Üyesi, İç Mimar Çağkan İnan, mekanlardaki ve kentlerdeki silüetin kişinin ruh halini olumlu ya da olumsuz etkilediği belirterek, ilçenin estetik bir kimlik kazanması için pilot cadde uygulaması önerdi. Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay tarafından olumlu karşılanan öneri kapsamında ilerleyen günlerde tasarım çalışmaları projelendirilecek.

İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanlığı’nı 2 dönem yürüten CHP'li Çukurova Belediye Meclis Üyesi Çağkan İnan, Emrah Kozay’ın başkanlığında gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısında, Mayıs ayı içerisinde kutlanacak Dünya İç Mimarlık Haftası nedeniyle konuşma yaptı. İnan, başta deprem olmak üzere doğal afetlerde, heyelan ve çığ düşmelerinde binlerce insanın kaybedildiği bir coğrafyada yaşamanın zorluğuna işaret etti.

Haberin Devamı

İç mimarinin artık daha yaşanabilir ve estetik yapıların anahtarı konumuna geldiğine dikkat çeken Çağkan İnan, “Ülkemizdeki iç mimarlık bilincinin gelişmesi, kentlerin birer kimlik kazanması açısından bakıldığında büyük önem taşımaktadır. Meslek haklarımızın kazanılmasıyla birlikte insanlarımızın içmimarlığın lüks değil bir yaşam biçimi, bir ihtiyaç olduğunun bilinciyle hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.

BAŞKAN EMRAH KOZAY OLUMLU KARŞILADI

Tasarıma verilen önemin; mobilyadan aydınlatmaya, aksesuardan modaya kadar olan etkisi; ihtisaslaşmış iç mimarlara ve tasarımcılara olan gereksiniminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de arttığına işaret eden Çağkan İnan, mekanlardaki ve kentlerdeki silüetin kişinin ruh halini olumlu ya da olumsuz etkilediği göz önüne alındığında yerel yönetimlerin kentlerin gelişimi adına iç mimarlarla işbirliğine gitmeleri gerektiğine olan inancını paylaştı. Bu düşünceler ışığında; Çukurova ilçesinde pilot cadde uygulaması ile dünya genelinde dikkat çeken bir çalışmaya imza atılabileceğini vurgulayan Çağkan İnan’ın bu fikri Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay tarafından da olumlu karşılandı.

‘İÇ MİMARLIK YAPI GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DA ÖNEMLİDİR’

İç mimarlık faaliyetinin, bireysel sonuç doğuran mesleki hizmetlerden olmayıp, kamu güvenliği ile yakından ilgili bir görev olduğunu kaydeden İnan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İlgili yasalar bu anlamı ile meslek mensuplarının denetim görevini odalara vermiştir ve odalar tarafından gerekli denetimin yapılabilmesi için de üyelik zorunlu kılınmıştır. İç Mimarlar Odamıza da sahip çıkıyoruz ve iç mimari tasarımlarının Çukurova’da ve Adana’da da hak ettiği değeri görmesi, gelişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü; iç mimarlık mesleği mühendislik disiplinleri arasında ana damardır. Gerek yapı güvenliğinde ve yaşam alanlarında gerekse mekanların rahat ve daha yaşanabilir kılınabilmesi adına içmimarlar vazgeçilmez unsurlara sahiptir. Yerel yönetimlerle birlikte merkezi yönetimlerin karar alma süreçlerinde İçmimarlar Odası ile gireceği diyaloğun doğru kentsel ve bölgesel planlama ile birlikte ülke genelinde çağdaş bir boyutun habercisi olacağını belirtmek istiyorum. İçmimarlar; yapının iç mekanları başta olmak üzere sokak iyileştirmeleri, dış cephe görselleri, kent estetiği ile ilgili dünya çapında çalışmalara imza atmıştır. Bu konuda yapılacak çalışmalara iç mimarlar olarak tam destek vereceğimizi vurguluyor, meslektaşlarımın gününü kutluyor, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!