Devin Özek kimdir, nereli, kaç yaşında? Devin Özek'in futbol kariyeri hakkında detaylar

Güncelleme Tarihi:

Devin Özek kimdir, nereli, kaç yaşında Devin Özekin futbol kariyeri hakkında detaylar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2024 16:05

Devin Özek, adının Beşiktaş ile anılmasının ardından araştırılan isim oldu. Xabi Alonso için önemli isimlerden birisi olan Devin Özek, takımın bu yılki başarısında önemli rol oynamıştır. Beşiktaş için Sportif Direktörlük pozisyonunda adı anılan Devin Özek, kariyeri ile merak konusu oldu. Peki, Devin Özek kimdir, nereli, kaç yaşında? Devin Özek'in futbol kariyeri hakkında detaylar

Haberin Devamı

Devin Özek, 1995 yılında Almanya'da doğan bir futbol yeteneğidir. Alman bir anne ve Türk bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Genç yaşta futbola ilgi duymaya başlamış ve Almanya'nın alt liglerinde futbol oynamıştır. Ancak, 2016 yılında sadece 21 yaşındayken futbol kariyerine erken bir nokta koymuştur.

2017 yılında, Simon Rolfes'in sahibi olduğu Rolfes & Elsässer şirketinde Scout ve Futbol Kariyeri Yöneticisi olarak işe başlamıştır. Bu süre zarfında yeteneklerini futbol sektöründe kullanmaya devam etmiş ve deneyim kazanmıştır.

2021 yılında, Alman futbol kulübü Bayer Leverkusen'de görev almıştır. Önce Scout olarak başlamış ve daha sonra Futbol Şubesinde Uluslararası İlişkiler Sorumlusu olarak görev yapmıştır. 2022 yazında ise Leverkusen'in Sportif Direktörü Simon Rolfes'in yanında Yardımcı Direktör olarak göreve başlamıştır.

Haberin Devamı

Devin Özek'in, Bayer Leverkusen'de etkili bir rol oynadığı bilinmektedir. Alman basınında, Bayer Leverkusen'in teknik direktörü olarak Xabi Alonso'nun atanmasında etkili olduğu iddia edilmiştir. Ayrıca, Grimaldo ve Boniface'in transferlerinde ve Moussa Diaby'nin Aston Villa'ya satışında da aktif bir rol oynamıştır.

Devin Özek, UEFA B Lisansına sahiptir. Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerini akıcı bir şekilde konuşabilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!